Je kindje dragen kan een echte life-saver zijn. Heel handig om je handen vrij te hebben en jezelf makkelijk te kunnen verplaatsen. Zelf vind ik het gebruik van een draagzak superhandig als ik van het openbaar vervoer in Amsterdam gebruik moet maken. Niet elke chauffeur rijdt echt kinderwagen proof (lees: bij elke bocht moet je jezelf en je wagen schrap zetten om niet achter in de bus te belanden..) of soms is er geen eens plek omdat je al de zoveelste bent met een wagen. De keren dat ik een draagzak gebruik, ben ik meestal alleen in huis bij vertrek. De draagzak die ik al had vond ik niet praktisch om in mijn eentje aan te doen en de kleine erin te krijgen. Dus toen ik de BabyBjorn draagzak One Air mocht testen, greep ik die kans meteen met beide handen aan. In het gebruik testte ik de draagzak op de dingen die ik belangrijk vind: het in je eentje gebruiken van de draagzak, het materiaalgebruik en natuurlijk hoe ergonomisch de draagzaak is.

Makkelijk in gebruik

Dat is deze draagzak van BabyBjorn zeker. Je ‘trekt’ hem eerst zelf aan. Het vak waarin je kleintje hangt, is makkelijk te openen en weer te sluiten via klikgespen. Wat ik erg fijn vond is dat je nadat je kleintje erin zit, de schouderbanden nog makkelijk zelf kunt aantrekken via de lange uiteinden van de schouderbanden. Voor dit finetunen heb je dus niemand anders nodig. Zit alles goed, dan stop je de uiteinden weg in de daarvoor bedoelde lussen. Die zitten je niet meer in de weg!

De band die om je middel gaat is ook fijn. Geen ingewikkelde gesp maar een soort haaksysteem en een band die je ook makkelijk aansjort. Bij het dragen wil je niet dat je kleintje en jij de tent uitzweten. Prettig vind ik het daarom dat de BabyBjorn draagzak One Air een ‘schot’ heeft tussen jou en je kleintje waardoor je nog wel contact hebt maar het allebei niet te warm krijgt. De draagzak gaat dan ook zeker mee op vakantie naar Kroatië en Ibiza dit jaar!

Het materiaal van de BabyBjorn draagzak One Air

Het materiaal is op alle plaatsen zacht en ademend. Er is een zachte mesh-achtige stof gebruikt voor de vernieuwde versie van de BabyBjorn draagzak One Air en waar mogelijk is de voering geminimaliseerd. Er zijn geen harde pennen of iets dergelijks te vinden in de draagzak. Dat maakt het bewegen met de draagzak erg prettig. De verhoogde hoofdsteun ondersteunde het hoofdje van Skye heel goed. In het gebruik heb ik geen seconde met mijn hand haar hoofdje extra hoeven ondersteunen. En ook heel fijn: de draagzak is verkrijgbaar in fijne, eigentijdse kleuren. Ik koos zelf voor de ‘zilveren’ editie maar ik moet zeggen dat ik bijvoorbeeld de (mint)groene variant ook erg tof vond!

De ergonomische pasvorm van de BabyBjorn draagzak One Air

Het belangrijkste aspect is natuurlijk hoe het draagcomfort voor je kleintje is en of het dragen ergonomosch verantwoord is voor je kleintje. De BabyBjorn draagzak One Air is ontwikkeld met en getest door vooraanstaande kinderorthopeden. De draagzak is ontworpen om de juiste ondersteuning te bieden aan het hoofdje, de nek, rug en heupen van je kleintje. De heupen van de baby bevinden zich in een optimale positie in de draagzak, namelijk met de beentjes wijd. Wat ik erg prettig vond is dat Skye eigenlijk als vanzelf met haar beentjes in de juiste positie kwam toen ik haar in de draagzak plaatste. Via ritsen kun je het dragen makkelijk instellen op de grootte van je kindje. 

Dus: ben je op zoek naar een comfortabele draagzak die je al vanaf de eerste weken kunt gebruiken? Eentje die makkelijk in gebruik is, ook als je geen extra paar handen in de buurt aanwezig hebt? Dan is de BabyBjorn draagzak One Air een uitstekende keuze!

babybjorn draagzak One Air babybjorn draagzak One Air babybjorn draagzak One Air babybjorn draagzak One Air babybjorn draagzak One Air 

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met BabyBjorn.