Scott’s eerste wenochtenden zitten er op. Brood hoefde ik dus nog niet mee te geven en qua fruittussendoortje ben ik deze week alleen op maandag en vrijdag aan de beurt. Op de andere dagen eten ze fruit dat is gesponsord door de Europese Unie. Omdat het vullen van broodtrommeltjes en het bedenken van tussendoortjes nog helemaal nieuw voor mij is, heb ik verschillende moeders – die al wat meer basisschool ervaring hebben -gevraagd een kijkje in het broodtrommeltje te geven van hun kindjes. Ik vroeg ze ook meteen even naar hun luizenmoedermoment. Want elke moeder maakt blunders op het schoolplein en gedeelde smart is halve smart, niet waar?

Wat zit er in de broodtrommel van Lauren

Vandaag kijken we in het broodtrommeltje van Lauren (5). Haar broodtrommel wordt klaargemaakt door mama Ruth, die je misschien beter kent als Kukeluusje op instagram. Zeker een volgtip als je van een ongezouten kijk op het moederschap houdt. Ruth verkoopt in haar Kukeluusje webshop de tofste wandhaakjes, houten babymobielen, knuffeldoekjes en nog meer moois! Sindskort is ze ook op een ander vlak lekker creatief bezig. Check de hashtag #kukedoodle maar eens!

Wat voor broodtrommeltje hebben jullie? Gebruiken jullie er eentje of meerderen?

Wij gebruiken een broodtrommel en twee bekers van Mepal. Ze mocht ze zelf uitkiezen en uiteraard werden het ‘paarden’ want lievelings!

Waar is de inhoud van het dagelijkse broodtrommeltje uit opgebouwd? Wat zijn jouw tips voor variatie?

Elke dinsdag blijft ze over, dan moet er dus een broodje, fruit, koekje/worstje en twee bekers drinken mee. Op de eerste drie dagen van de week moet er zelf iets te eten meegegeven worden, het liefst fruit. De laatste twee dagen van de week wordt er voor groente of fruit gezorgd op school.

Doe je ook wel eens wat extra’s?

We proberen wat te variëren qua fruit, maar Lauren is best kieskeurig. We hebben dan ook liever dat ze iets eet wat ze ook graag lust zoals peer, appel of banaan. Als ze moet overblijven krijgt meestal een liga of worstje mee.

Wat vind je kind het allerlekkerst en wat absoluut niet? Houd je daar rekening mee?

Lauren drinkt het liefst optimel of water en peer is favoriet.

Wat geef je mee om te drinken?

Meestal iets van optimel ofzo.

Ruth’s luizenmoeder moment

Heb je al eens een luizenmoeder momentje op de basisschool of een blunder meegemaakt?

Er bij toeval achter komen dat er een studiedag is en ze dus niet naar school hoeft. Gelukkig meestal net voordat we de deur uit gaan. En ja, dit is al meerdere keren gebeurd haha!

Oh, ik kan me ook zo voorstellen dat dit mij gaat gebeuren. Na twee zwangerschappen is mijn geheugen niet meer wat het is geweest en werken met een agenda strandt bij ons altijd vrijwel meteen. Wish me luck!

 

Zin in nog meer inspiratie voor het vullen van de broodtrommel? Bekijk dan nog eens de broodtrommels van Julius en Jozua!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me dan even een mailtje! 

broodtrommel basisschool