Eindhoven is één van de steden in Nederland die ons nooit verveelt. Misschien komt het omdat de stad zijn rafelrandjes niet verstopt maar ze omarmt. Gebieden als Strijp S, ik voel me er als Noorderling/NDSM-er er meteen thuis. Meestal gaan we naar Eindhoven voor de Dutch Design Week. Vandaag gingen we voor het eerst deze kant op voor de Eindhoven Maker Faire. Een aanrader met kids!

Wat is we te doen op de Eindhoven Maker Faire

Volgens de website van de Eindhoven Maker Faire is het tweedaagse “een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal staan. Een viering van de Maker movement”.

“Deels wetenschapsfestival, deels beurs, en voor een deel iets helemaal nieuws. Maker Faire is een samenkomst van tech-enthousiastelingen, hobbyisten, onderwijzers, knutselaars, ingenieurs, wetenschapsclubs, designers, kunstenaars, studenten en commerciële exposanten van alle leeftijden. Al deze makers komen naar de Maker Faire om het publiek te laten zien wat ze maken en om te delen wat ze leren. Vol passie en enthousiasme introduceren zij hun projecten aan het publiek.”

Knutselen Eindhoven Maker Fair

Lekker knutselen op de Eindhoven Maker Faire

In het karakteristieke Klokgebouw aan Strijp S vind je in de verschillende hallen allerlei stands. Bij het merendeel van die stand zie je hoe iets gemaakt wordt of kun je zelf iets maken. Voor kinderen erg leuk maar ook voor de papa’s en mama’s! Op het Ketelhuisplein voor het Klokgebouw vind je meerdere foodtrucks, nog meer stands waar je activiteiten kunt doen, gekke voertuigen en optredens.

Vader dochter eindhoven

Wat waren onze favorieten op dit familiefestival

Het festival begint om 12:30 (zaterdag en zondag). Het festival gaat van start met de Crazy Parade: een aantal knotsgekke voertuigen komen langs. Een rijdende piano bijvoorbeeld.

Binnen in het Klokgebouw

 • Ga langs bij de Eindhovense Bieb (op de ‘bovenverdieping’). Je kunt daar bouwen met Kepla, een katapult maken van ijstokjes en elastiekjes, je een robotje over een zelf getekende weg kunt laten lopen én waar je je kleurplaat tot leven kunt laten komen. Dat laatste vond ik zelf écht te gek! Daarvoor hoef je trouwens niet helemaal naar de Eindhoven Maker Faire te komen. Wat je wel moet doen: de app Quiver downloaden en één van de kleurplaten van Quiver uitprinten. Als je kleintje klaar is met het kleuren, scan je de foto met de app en het kleurrijke figuurtje van je kleintje komt tot leven!!
 • Plastic vormen tot een bootje en die verder zelf afmaken met ijsstokjes
 • Ga een potje robotvoetbal kijken! Of bestuur zelf een klein autootje om voetbal mee te spelen
 • Ga voelen hoe Protoplast aanvoelt en wat je er allemaal mee kunt maken. Dit plastic kun je steeds opnieuw gebruiken: als je het in warm water doet (60 graden) wordt het weer kneedbaar
 • Versier je eigen houtplankje door je naam of een tekening in het hout te branden
 • en Scott’s grootste favoriet vandaag: timmer je eigen houten autootje en race daarna tegen twee anderen. De eerste keer viel zijn autootje al vrij snel van de baan. Maar de tweede ronde won zijn autootje! Jullie hadden zijn gezichtje moeten zien!
 • Er is ook een stand waar je gewoon lekker met lego blokjes kunt bouwen

Heb je zin in nog meer inspiratie voor creatieve dingen en zelf makers? Breng dan eens een bezoekje aan de Kreadoe beurs in Utrecht!

Auto zelf maken hour eindhoven maker fair

Je autootje klaarzetten voor de race ?

Eindhoven maker fair boot maken

Een bootje in elkaar knutselen

Eindhoven maker fair

Kijken naar wat voor moois en bijzonders anderen hebben gemaakt

Op het Ketelhuisplein

 • Een wafel op een stokje smullen! (Of wat anders lekkers!)
 • Een aantal voertuigen uit de Crazy Parade van dichtbij bekijken
 • Een vliegtuigje met zonnepanelen in de luchthouden, een 3printer van dichtbij aan het werk zien en nog meer in de Techniekbus
 • Om 14:00u is er een show op het plek met “het tandwielen ding”
 • Zelf grote zeepbubbels maken
 • Handboogschieten

Foodtruck festival eindhoven

Broer zus eindhoven

Foodtruck eindhoven

Eindhoven maker fair

Kijk dat blije bekkie van Scott nou!!

Crazy parade eindhoven

Eén van de knotsgekke voertuigen uit de Crazy Parade

Na de Eindhoven Maker Faire tankten we even bij in de heerlijke ambiance van Usine. Daarna lekker door naar ons hotel: het Holiday Inn hotel. We hebben de Junior Suite tot onze beschikking. Heerlijk ruim en ook een goed bed voor de kinderen zelf. Vanaf het Holiday Inn loop je zo de stad in. Ideaal!

Pfff! Wij zijn moe en willen niks meer horen

uiteten eindhoven Usine

Een hele fijne speelplek bij Usine: Petit Usine.

Nog meer Eindhoven Maker Faire spam met Scott en Skye

Opperste concentratie bij het maken van je eigen houten autootje. Voor het eerst met een lijmpistoolgewerkt, daar was hij mega trots op. Vervolgens op een ladder klimmen om je wagentje voor de race klaar te zetten. En dan beneden aan de baan in spanning toekijken hoe je zelfgemaakte autootje naar beneden komt. Met support van je zusje!

Eindhoven maker fair

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Eindhoven City en Eindhoven Maker Faire.