De tweede school week sloot Scott op vrijdagmiddag af met zijn eerste les yoga (vaste prik op de vrijdagmiddagen vanaf nu). Hij vertelde over een groen matje en dat hij zijn benen en voeten zo en zo moest doen en zijn billen in de lucht. Hij deed het nog niet voor maar ik ben zo benieuwd (heb zelf nog nooit yoga gedaan dus wie weet raak ik ervan geΓ―nspireerd ;-)). Later die middag gingen we met het hele gezin naar het Lentefeest. In elke ruimte was een activiteit. De kinderdisco (waar hij Skye een zet gaf en zij zo haar eerste bloedneus en bloedlip opliep…) en het kickboksen vond hij het leukste. Hij had lol met een paar kindjes van zijn klasje en smikkelde lekker mee van het buffet. Daarna reden we door naar de veerboot bij Harlingen: op naar Terschelling!Β 

De derde week op de basisschool is begonnen en we maken weer een nieuwe stap in deze nieuwe fase. Maandag is hij gestart op de BSO op school. Om half drie wordt hij door de bso-juf bij zijn klasje opgehaald en samen met de andere bso-kinderen gaan ze naar boven. In de ‘keuken’ eten ze wat met elkaar. Dat vond hij super interessant: “Ik mocht zelf mijn broodje met jam smeren!”. Na het eten krijgen ze ‘workshops’ en wordt er geknutseld of wat geleerd. Vervolgens is het buitenspeeltijd. Daar pikte ik hem op. Daar sprak ik zijn mentorjuf van de bso. Elk kindje wordt gekoppeld aan de juf die zijn ontwikkeling etc in de gaten houdt, heel fijn om ook daar zo’n aanspreekpunt te hebben! Onder het zand nam ik hem mee. Toen we het schoolplein afliepen zei hij: “Ik vond het spannend maar leuk. Een beetje leuk. Ze maken herrie zeg!”. Wat voor hem ook prettig was, is dat een meisje dat hij kent van het kinderdagverblijf ook op de bso was die maandag. Scott zei meteen: “Zij is mijn beste vriendin op de bso!”. Op dinsdag kwam Hans hem uit school halen. Scott stond toen al in de startblokken om mee te gaan met de bso-kindjes en was eigenlijk een beetje teleurgesteld dat ie ‘gewoon’ met zijn vader mee naar huis moest! πŸ™‚ Een goed teken dus!Β 

En deze derde week merkte ik bij mijzelf al een eerste irritatie opkomen: Scott’s klasje begint om half negen. Dus ik dacht mooi! Ik breng dan dagelijks Scott naar school en kan dan door daar mijn werk. Dan ben ik daar nog lekker op tijd. In de praktijk loopt dit ietsje anders…. Sommige ouders komen pas vlak voor half negen of zelfs erna binnen. Daarna blijft iedereen plakken en wordt er met de ouders in de kring begonnen. Reuzegezellig hoor! Maar dat ga ik niet weken volhouden. Ik ben nog van de nuchtere, ouderwetse garde met dat soort dingen denk ik. Voor nu wil ik het best nog een paar keer doen. Daarna ga ik wel uitleggen aan Scott dat mama niet zo lang kan blijven omdat ze moet werken. Nu vond ik het sneu om hem alleen tussen de andere kids met hun ouders ‘achter te laten’. Ondertussen heeft ie al dikke lol met een vriendje en heeft ie geen oog meer voor mij eigenlijk. Een mooi moment om dus niet meer te lang te blijven plakken in deze situatie en door te gaan ;-))

Afgelopen week had ik ook mijn eerste blunder. Nou ja, eigenlijk in theorie de dood van een jongetje op mijn geweten. Ik had Scott bij zijn broodje een pakje Liga koeken meegegeven. Toen Scott en ik aan tafel vertelden dat hij dat lekker had opgegeten, vroeg Hans of ik het etiket wel had gecheckt vanwege het jongetje met notenallergie op zijn school. Shit. Niet aan gedacht dus! Volgens de verpakking bleken er wel sporen van noten enzo in te kunnen zitten. Oopsie! Hopelijk gebeurt zoiets me niet nog een keer!!

Omdat het vullen van broodtrommeltjes en het bedenken van tussendoortjes nog helemaal nieuw voor mij is, heb ik verschillende moeders – die al wat meer basisschool ervaring hebben -gevraagd een kijkje in het broodtrommeltje te geven van hun kindjes. Ik vroeg ze ook meteen even naar hun luizenmoedermoment. Want elke moeder maakt blunders op het schoolplein en gedeelde smart is halve smart, niet waar?

Wat zit er in de broodtrommel van Stan

Vandaag weer een heerlijk creatieve broodtrommel in de rubriek! Mama Francisca maakt er elke dat een feestja van voor haar zoontje Stan (5). Francisca kun je ook op instagram onder Interior by Fran volgen voor fijne interieurplaatjes in lichte, Scandinavische stijl en haar mannetjes.

Wat voor broodtrommeltje hebben jullie? Gebruiken jullie er eentje of meerderen?

Toen Stan in groep 1 zat had hij een apart bakje voor zijn fruit en een broodtrommel voor zijn brood. Een paar maanden geleden kocht ik een nieuwe van Bentgo Kids: nogal prijzig maar zeker geen spijt van!! Stan eet sindsdien gevarieerder en gezonder. Daarnaast wordt het vullen van de trommel voor mezelf een klein feestje en word ik er best creatief van πŸ™‚ Ik speur ook weleens op Pinterest voor ideeΓ«n.

Waar is de inhoud van het dagelijkse broodtrommeltje uit opgebouwd? Wat zijn jouw tips voor variatie?

Stan krijgt elke dag iets anders mee naar school. Ik dacht, dat gaat me nooit lukken, maar het kan makkelijk en zonder veel voorbereiding!

Er zit in ieder geval veel fruit in. Elke dag anders, van appel tot framboos, van banaan tot mango en meloen. Hij vindt veel lekker, dat is fijn!

Daarnaast soms een of twee ‘gewone’ bruine boterhammen, of soms vervang ik het brood door yoghurt met muesli, wraps, gekookt of gebakken ei, bananenbrood, babybell of mini soepstengels met smeerkaas. De andere vakjes vul ik met groente zoals zoete paprika, komkommer, snoeptomaatjes, of met kleine of halve rijstwafels, plakjes kipfilet of ham opgerold. Soms een plakje koek. In het allerkleinste vakje doe ik meestal rozijntjes, ongezouten pinda’s of smeerkaas.

broodtrommel basisschool

Doe je ook wel eens wat extra’s?

Eigenlijk elke dag wel qua eten. En soms stans ik bloemfiguren uit de komkommer of worst en versier ik de boel met leuke prikkers of oogjes. Veel te gek eigenlijk, maar zo leuk!

Wat vindt je kind het allerlekkerst en wat absoluut niet? Houd je daar rekening mee?

Stan houdt enorm van fruit en groente en wat minder van boterhammen. Soms doe ik iets anders dan een boterham, maar dat is ook vooral voor de variatie.

Wat geef je mee om te drinken?

Hij krijgt eigenlijk altijd ranja mee in 2 rietjesbekers van Drink in the Box. Ik zweer hierbij, want deze lekken niet. En soms doe ik er nog wat fruit in, dat geeft zo’n lekkere smaak.

bentgo kids broodtrommel

Francisca’s luizenmoeder moment

Heb je al eens een luizenmoeder momentje op de basisschool of een blunder meegemaakt?

Haha, zeker en genoeg ook! Hier is er eentje: Toen ik hoogzwanger was stond ik op het schoolplein met mijn bolle buik, te wachten totdat mijn kleuter uit school zou komen. Nou, daar kwam Stan, en hoe!! Hij rende hard op me af en gaf me zo’n dikke knuffel dat ik hard achterover viel!! Daar lag ik met mijn bolle buik in een korte jurk, Stan bovenop mij en dacht je dat ik overeind kon komen?! Met een hoofd zo rood als een aardbei schoten meerdere ouders me te hulp. Echt een gΓͺnant moment was het en nu, bijna een jaar later vind ik het meer een hilarisch verhaal. Cheese!

Zin in nog meer inspiratie voor het vullen van de broodtrommel? Bekijk dan nog eens de broodtrommel van Eli!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me dan even een mailtje!Β 

 

gezonde broodtrommel vullen