Onze huwelijksreis eindigde ruim negen jaar geleden in Beijing waar we in de dierentuin de schattige, maar ‘o zo lui’ ogende panda’s mochten aanschouwen. Ze zaten op een rij gemoedelijk aan bamboe te knabbelen. Nu zijn er sinds eind mei ook twee panda’s te bewonderen in het fijne Ouwehands Dierenpark, waar wij afgelopen zaterdag een bezoek brachten. 

Ook panda’s kijken?

Dat kan met Danerolles! Bij de aankoop van 3 Danerolles-actieblikjes ontvang je van 17 juli t/m 31 augustus een gratis kinderkaartje voor kinderen van 3 t/m 9 jaar (t.w.v. 22,50 euro) voor het Ouwehands dierenpark. Het is heel simpel: je koopt drie blikken Danerolles met een actiecode. Vervolgens ga je naar de website (www.danerolles.com/panda) waar je de drie actiecodes upload voor een gratis kinderkaartje. Het kinderkaartje is geldig t/m 31 december 2017 geldig, dus je hebt nog even de tijd om er gebruik van te maken.

Ouwehands Dierenpark Pandasia panda

Voor meer foto’s van de panda’s en pandasia: zie onderaan dit blog.

Pandasia in Ouwehands Dierenpark

Houd er rekening mee dat je bij het reserveren van een kaartje een tijdvak aangeeft, wanneer je de panda’s wilt aanschouwen. Omdat we vlak voor dat tijdvak aankwamen bij Ouwehands Dierenpark, liepen we vrijwel rechtstreeks naar Pandasia. Het prachtige verblijf van de twee panda’s is volledig in Chinese stijl. Het leek wel weer even of we in de Verboden Stad zelf rondliepen!

De vrouwtjespanda zagen we eerst buiten: heerlijk achterover leunend aan het knabbelen op bamboe. Het mannetje lag de hele tijd binnen te tukken. Om het verblijf heen zijn er genoeg ramen, zodat je goed zicht hebt op deze bijzondere dieren. In Pandasia zit ook een giftshop: van pandarompertjes tot boekjes, van knuffels tot auto’s. Je kon het zo gek niet bedenken of ze hadden het. Natuurlijk kwamen we niet met lege handen naar buiten. De familie pandabeer gaat nu overal met Scott mee op pad.

Uitgebreid aan het ontbijt

Scott vond het zó leuk in het Ouwehands Dierenpark. De panda’s hebben vooral indruk gemaakt. Maar ook de andere dieren vond hij reuze interessant. Vond ie het eerst nog wat lastig om bij een dier weg te gaan, op een gegeven moment had hij goed door dat er meer dieren te vinden waren en liep hij gezellig met ons mee. We deden ook nog een rondje met het treintje en speelden in de speeltuinen. Vooral de overdekte speeltuin met speelriviertje was natuurlijk favoriet. En omdat het zulk mooi weer was, was het ook helemaal niet erg om nat te worden!
Ouwehands Dierenpark panda

Scott was er zo moe van dat hij de volgende dag pas om half negen (!) wakker werd. Echt een unicum hoor! Ook manlief bleef lekker door tukken. Maar ik was al lang wakker. Daarom ben ik maar beneden het ontbijt gaan voorbereiden: heerlijke mini-(chocolade)croissantjes vers uit de oven. Zo gepiept. De tafel dekte ik en zette er voor Scott zijn nieuwe pandafamilie neer. Eenmaal wakker en beneden waren de croissantjes zo op! En ja, ook de pandaberen mochten van Scott een hapje!
Ouwehands Dierenpark panda
Panda Danerolles Ouwehands Dierenpark
Ouwehands Dierenpark Pandasia panda
Ouwehands Dierenpark Pandasia panda
Ouwehands Dierenpark Pandasia panda
Ouwehands Dierenpark Pandasia panda