Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Een blog vol inspiratie: Scandinavisch wonen, kids musthaves, makkelijke diy's en uitjes!

Favorietje: Studio Sijm

Favorietje: Studio Sijm

Wel vaker vertel ik over pareltjes die ik op het spoor ben gekomen via instagram. Misschien is Sijm daar wel een van de eersten van! Zwanger plaatste ik een oproep op instagram wie een tof geboortekaartje voor ons kon maken of iemand kende daarvoor. 

Meteen een match

Een van de eersten die onder mijn oproep werd getagged was Marloes van Studio Sijm. Hans en ik bekeken alle genoemde opties, maar met de stijl van Marloes was het eigenlijk meteen liefde op het eerste gezicht. Op een van de kaartjes uit haar portfolio bouwden we voort. Met de boevenstaande toffe kaart als resultaat. Op het kaartje moesten, naast de geijkte informatie, de woonboot en hond Harry een plekje krijgen. We kozen voor kraft papier. Omdat dat goed (volgens ons) paste bij onze inrichting bijvoorbeeld. Ook de envelop was zo’n simpel kraftpapier zakje, wat je vaak in de winkel krijgt als je een kaartje of oorbelletjes koopt. In de envelop zat nog een verrassing: grote confetti in de fijnste en zachte tinten grijs, blouw en mintgroen. Het kaartje hangt sinds dag 1 op Scott’s kamertje (#scottskamertje); op het wolken prikbord. Als ik spulletjes uit zijn kast moet hebben, dan spiek ik er altijd nog even snel naar.
studio sijm geboortjekaartje kinderkamer

Ontstaan van Studio Sijm

Toen Marloes nog bij werkgevers aan de slag was, maakte ze tussendoor al geboortekaartjes. Omdat ze ze vaak veel te zoet vond, en eigenlijk allemaal ook min of meer hetzelfde. En dat vonden wij dus ook! We hadden geluk: er was voor ons nog een gaatje voor het ontwerpen van een kaartje. Marloes en ik waren ongeveer tegelijkertijd uitgerekend en ze zou al bijna met verlof gaan. Het meest is Marloes trots op de superblije verhalen van de kersverse ouders over de reacties die zijn kregen op hun geboortekaartje.
Natuurlijk heeft ze ook het kaartje voor haar eigen (supermooie!) dochtertje Doris gemaakt. Hoe was dat om te doen? “Ik wilde typografie, grafisch, zwart wit. Mijn vriend, bioloog, wilde dieren. Het werd een compromis 🙂 voor jezelf iets ontwerpen is zo anders dan in opdracht: je weet wat er allemaal (technisch) kan. En het is voor je eigen kindje nooit genoeg…” .

Wall Flag

Waarschijnlijk heb je ‘em al vaker voorbij zien komen op instagram: de wall flag met de tekst ‘The coolest kid in town’ en aan de andere zijde ‘YAY’. Die is ook van de hand van Marloes! Ook die hebben we hier in huis hangen. Afwisselend hangt hij op Scott’s kamertje en in zijn speelhoek. Wij hebben de gepersonaliseerde variant waarbij aan de witte zijde staat: “S is for Scott”. Hoe cool is dat!
studio sijm wallflag kinderkamer
studio sijm wallflag speelhoek
studio sijm wallflag speelhoek

Marloes en Amsterdam

Net als ons woont Marloes van Studio Sijm ook in de mooiste stad van het land. In het stadsdeel waar ik ook werk: Oost. In de Indische Buurt. Wat zijn haar aanraders (met kids) in Amsterdam? “Ik sleep Doris overal mee naartoe, al ben ik wel echt dol op m’n eigen buurtje, de Indische buurt. Als ik met haar ben, gaan we vaak naar het Flevopark: ze is dol op vogels. Verder drinken we vaak een sapje bij Hartje Oost in de Javastraat. Daar kan ik meteen even shoppen, zij hebben mooie Scandinavische merkjes. Voor Doris shop ik graag bij Lemonade op de Middenweg. Bob en ik zijn dol op lekker eten – (ja, wie niet) – restaurant Wilde Zwijnen zit bij ons om de hoek en is echt favoriet. Maar we komen ook graag bij Nelis:ongecompliceerd, super lieve mensen, en gewoon goed eten. En Doris smult dan heerlijk mee.
Al deze plekjes en tentjes kan ik ook echt van harte aanbevelen. Marloes en ik hebben gewoon nagenoeg dezelfde hotspots in Oost, hoe leuk is dat. Dus doe je eens een dagje Amsterdam: skip die negen straatjes, Kalverstraat en Albert Cuijp, en ga het oosten verkennen! You’ll be surprised!

Oh, en nog even een laatste uitsmijter. Touchcookie presenteert op 11 februari a.s. haar collectie voor het goede doel (Stichting Make a Wish). Meer informatie vind je hier of onder #MOMbyTC op instagram. Studio Sijm is een van de ontwerpers die belangeloos meewerkt aan dit mooie project. Zij ontwierp het kaartje met de ‘hot mama peper’ die hier linksonder is afgebeeld:
studio sijm kaartje mom collectie toughcookieGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *