Mijn moeder noemde mijn vader (die een grote krulsnor had) wel eens een zeiksnor als ‘ie ergens kritisch over was. Vandaag zet ik eerst ook heel even mijn zeiksnor op. Gisteravond was ik op de VTwonenbeurs, en eerlijk gezegd: ik vond er dit jaar ook niet zo heel veel aan. Weinig nieuws onder de zon.. Dus van mij geen ‘hallelujah’ blog over deze woonbeurs. Desondanks heb ik een aantal pareltjes gespot op de woonbeurs die ik met jullie wil delen!

Niets nieuws onder de zon

Ik had het gevoel alsof ik alles wel al eens eerder heb gezien op deze ronde VTwonenbeurs. En dat is natuurlijk op zich best logisch met instagram en abonnementen op woontijdschriften. Toch had ik gehoopt op nieuwe inspiratie in de ingerichte ‘huizen’. Bij VT wonen had ik het idee alsof ik het allemaal al eens eerder had gezien. Een paar jaar geleden, nog zwanger van Scott, liepen we ook door een jongenskamer ingericht met legergroen en een vintage leren bok bijvoorbeeld. Het voelde als een herhaling van zetten. Ik vond daarnaast alle ruimtes ook te overdadig ingericht. Verder zag je bij veel stands op de VTwonenbeurs de urban jungle look voorbij komen: hup, overal plantjes en we zijn hip.

VTwonenbeurs 2017

Het foodplaza bij het Ariadne at home huis: voorbeeld hoe planten en bomen wel leuk en niet te overdadig verwerkt kunnen worden in een setting. Love the autumn colors!

WOWN kickt off op de VTwonenbeurs

De doorkijkjes naar de woonaccessoires van het nieuwe woonmerk WOWN zijn het meeste gefotografeerd denk ik op deze VTwonenbeurs. En terecht: want wat een toffe accessoires hebben Souraya (BintiHome), Anki (Zilverblauw) en Suzanne (EnSuus) ontworpen! Hun eigen stijlen zijn er goed in te herkennen. Maar toch kun je de items uit de drie lijnen perfect met elkaar mixen en matchen in je huis!
VTwonenbeurs 2017 WOWN

Flexa Trendkleur: Heartwood

Okay, misschien is dat het opstandige in mij: maar als iets expliciet tot een trendkleur wordt benoemd, dan is dat voor mij al een reden om ‘em juist niet te gebruiken. Enigzins sceptisch liep ik dan ook mee naar de Flexa Stand. Hoewel het nog steeds niet helemaal mijn kleur is, vond ik de combinaties die bij stand van Flexa op de VTwonenbeurs waren gemaakt wel verfrissend! In het ‘kinderkamertje’ werd de trendkleur Heartwood gecombineerd met rood, en in het wandrek daar spotte ik de fijne, papieren huisjes van instagram-vriendinnetje Jurianne Matter. In een ander gedeelte werd de trendkleur gecombineerd met ijsblauw.
VTwonenbeurs 2017 flexa heartwood
VTwonenbeurs 2017 flexa heartwood

In de bloemen bij Ariadne

Het huis van Ariadne at home vond ik heel licht en fijn ingericht, fijn met accentkleur okergeel (lievelings!). De lange houten tafel in de keuken was een plaatje. De charmante ‘plantenhoek’ is ook vast en zeker een veel gefotografeerd hoekje van de VTwonenbeurs dit jaar!

VTwonenbeurs 2017 ariadne at home
VTwonenbeurs 2017 ariadne at home

Design op de VTwonenbeurs

Mijn hart kon ik wel al meer ophalen bij de design hal van de VTwonenbeurs. Ik vind zelf de stijlkamers die Eigen Huis & Interieur maakt altijd behoorlijk inspirerend, en vaak ook een beetje gek. En daar houd ik van! Hans en ik waren beide op slag verliefd op de minimalistische badkamer die ze er presenteerden. En met Mirjam (Een Goed Verhaal) en Hedwig (Festiv) ging ik natuurlijk even op de foto met de knotsgekke, fluffy bank!

Er is een item die ik gisteravond heb gezien die hoog op mijn verlanglijstje is komen te staan. Het zwarte gat dat de televisie in ons huis maakt, is mij al jaren een doorn in het oog. Op de VTwonenbeurs presenteerde Samsung een tv met mooie omlijsting. En (nu komt het!!) als je die tv uitzet dan krijg je geen zwart gat maar een schilderij! HEBBEN!!
VTwonenbeurs 2017 eigen huis en interieur

VTwonenbeurs 2017 samsung

VTwonenbeurs 2017

Wat waren jouw favorieten op de VTwonenbeurs? Eind deze maand gaan wij weer naar de Dutch Design Week! Benieuwd hoe ik dat vorig jaar vond? Dat lees je hier en hier! X