Sinds eind mei zijn wij eigenaar van een fris, nieuw vakantiechalet op de Veluwe. Een blank canvas wat nog helemaal aangekleed moest worden. Dat is wel aan mij besteed. Bedden waren al aanwezig maar met andere maten dan bij ons thuis. Het perfecte beddengoed voor ons campingleven vond ik bij HEMA. In samenwerking met HEMA neem ik je mee in hoe je een goede keuze maakt voor jouw camping beddengoed. 

Kies de juiste afmeting van het beddengoed

In chalets en campers zijn de kamers vaak kleiner dan in een (vakantie)huis. Dat betekent dat de bedden meestal ook van kleiner formaat zijn. Net zoals in veel chalets zijn onze éénpersoonsbedden 70x190m groot. Ons tweepersoonsbed is 140x190m groot. Kies altijd voor een hoeslaken dat dezelfde afmeting heeft als het bed. Zo voorkom je dat het hoeslaken gaat ‘draaien’ als jij tijdens het slapen beweegt. Het oog wil ook wat: een juiste maat hoeslaken oogt netter en verzorgder. Voor ons bed is daarom een hoeslaken 140×200 de perfecte maat. 

Kies voor comfortabel materiaal

Tijdens de nachtrust verliest je lijf vocht. Je wilt dus beddengoed dat goed vocht kan opnemen. Daarom vind je bij HEMA beddengoed dat gemaakt is verschillende soorten katoen. Katoen is namelijk vochtabsorberend. Heb je het snel warm in de nacht? Kies dan voor hoeslakens en beddengoed van katoen percal wat fris en koel aanvoelt. Wil je het juist wat warmer, bijvoorbeeld in het najaar en de winter! Kies dan voor hoeslakens en beddengoed van warmere soorten materiaal zoals jersey katoen, badstof of flanel. 

Glamping: een luxe gevoel op je bed!

Dat je bed van je chalet of camper kleiner is, betekent niet dat je dan een kleiner dekbed nodig hebt. Ook op vakantie wil je allebei voldoende dekbed hebben om comfortabel te slapen. Een HEMA dekbedovertrek lits jumeaux is uitermate geschikt: net even wat groter dan een normaal tweepersoonsdekbed. Met een lits jumeaux dekbed kun je eenvoudig een hotel chique feeling creëeren in je slaapgedeelte. Omdat het lekker groot en ruim is, kun je het dekbed als een sprei over het kleinere bed draperen. Kies daarbij voor een overtrekset in een unikleur voor een hotel chique look. Of kies een mooie print voor een meer gezellige of landelijke uitstraling in jouw slaapkamer.