Scott is ondertussen alweer ruim 5,5 jaar oud. Hij groeide uit zijn peuterbed. Tijd voor een nieuw bed! En zoals met veel veranderingen bij ons thuis veranderde er op zijn slaapkamer meer dan alleen het bed. Een nieuwe vloer, andere kleur op de muren en opbergruimte voor zijn LEGO. Deze jongens slaapkamer kreeg een lichte basis met een subtiel LEGO thema. In dit blog neem ik mee je op tour door zijn nieuwe LEGO slaapkamer!

Een stoere jongenskamer met lichte basis

Toen Scott ruim 2,5 jaar oud was wisselden wij zijn DIY underlayment ledikant in voor een peuterbed van Little Dreamers. De stijl van zijn “grote jongens” kamer bleef licht en Scandinavisch. Daarna flirtten we even met een jungle thema kinderkamer. In die kamer kreeg zijn muur onder het schuine dak een donkerblauwe kleur. Scott vond het behang met de cheetahs opeens eng. Hij wilde die muur ook graag blauw hebben. Ik ging aan de slag met trendkleur Chinese porcelain.

Hoe leuk ik zijn jongenskamer ook vond. Ik miste het lichte en frisse in zijn slaapkamer. Ik blijf toch echt liefhebber van de Scandinavische woonstijl. Omdat Scott ook een mening heeft over zijn kamer, besprak ik met hem welke kleur zijn muren moesten worden. Ik stelde Tranquil Dawn voor. Hij stelde knalrood voor, haha! Maar gelukkig vond hij lichtgrijs ook mooi. In Pearl Colour van Little Green vonden we een lichtgrijze tint die we allebei erg mooi vonden. Deze zachtgrijze kleur heeft een groene ondertoon. Een mooie match met de lichte kleur van de Novilon vloer én het donkergroen van zijn nieuwe bed.

vtwonen stage bed jongens slaapkamer

Scott’s bed is het VTwonen Stage bed. Scott en ik waren er allebei meteen verliefd op. Een stoere, donkere kleur groen. Met een klein trapje en een breed gedeelte naast het matras waar op gezeten en gespeeld kon worden. In de twee opberglades onder het bed bewaren we zijn boeken en los speelgoed. Scott vindt het heerlijk om de speelgoedlade open te trekken met vriendjes en te ontdekken wat er ook allemaal weer inzit.

De lichte basis lieten we verder terugkomen in de meubels, zoals de bamboerekken en wandplank van Jysk. En net als het kurk behang, het bureautje en de Piet Hein Eek stoel. We besloten nog geen groter bureau en stoel op zijn kamer te plaatsen. Dat komt wel weer in de volgende fase!

Het Marrokkaanse vloerkleed van Living Maroc is heerlijk zacht om op te spelen en koprollen op te maken. Toen Scott deze zag, wilde hij hem meteen op zijn eigen kamer hebben. Het kleed heeft okergele strepen en een donkergroene rand. Zo matcht hij weer lekker met de andere kleuren in dit slaapkamertje!

lego opbergen sorteren

LEGO slaapkamer

Als je voor een LEGO slaapkamer thema kiest, dan kun je natuurlijk helemaal losgaan met kleur. Ik koos voor LEGO accessoires die pasten bij de lichte en Scandinavische stijl van Scott’s slaapkamer. Op het houten wandrek van Jysk boven zijn pronkt een LEGO vitrinekastje, waar Scott zijn favoriete LEGO poppetjes van het moment in bewaard. Naast zijn bed staat een LEGO wekker in de beroemde gele kleur van het speelgoed merk! De LEGO minifiguren display kocht ik in deze zachtgroene kleur via Amazon. Het LEGO vitrinekastje is ook verkrijgbaar bij Brick Shop, waar ze veel verschillende LEGO opbergsystemen hebben!

houten wandrek jysk
lego slaapkamer kinderkamer inspiratie

Boven zijn bureautje kwam een muursticker van een van de ninja’s uit LEGO Ninjago. Scott is nog steeds gek op die LEGO serie. We vierden zijn vijfde verjaardag in LEGO Ninjago thema. Op zijn deur kwam een andere muursticker: een ‘gewoon’ LEGO poppetje. Naast zijn bureautje schroefden we drie LEGO wandhaken op de muur. Aan één van de wandhaken hangt het LEGO poppetje dat JibbeJebba voor ons maakte. Ook in goud, net als de muurstickers!

lego skinderkamer

In de bamboerekken van Jysk vind je Scott’s LEGO verzameling. In Hema kratjes hebben we de steentjes op kleur gesorteerd. Op elk Hema kratje is met letters aangegeven welke kleur(en) erin zitten. Eerst hadden we alle steentjes door elkaar in één grote krat zitten. De juf vertelde dat Scott zo fijn bouwde op school. Thuis liet hij het maar links liggen. Een tip die ik kreeg was de steentjes op kleur te sorteren. Sindsdien wordt er veel meer gespeeld met de LEGO. Scott heeft nu overzicht en kan beter zoeken wat hij nodig heeft. Hij is aan de lopende band bezig met het maken van LEGO tollen.

Naast en op de bamboerekken vind je tenslotte nog LEGO opbergdozen. Die opbergdozen op de kast hebben een laatje. Voor de opbergdozen kozen we weer voor lichte kleuren: wit en zacht grijs. Scott bewaart in de witte lade zijn losse poppetjes van LEGO. In de kleine grijze bewaart hij andere schatten, zoals gevonden schelpen en krijtstenen. De LEGO bureaulades zijn onder meer verkrijgbaar bij Amazon en Brickshop.

Shop de stijl van deze subtiele LEGO kinderkamer

lego slaapkamer inspiratie

Van linksboven naar rechtsonder: 1. VTwonen Stage bed, 429,- 2. Tuck-in Dekbedovertrekset Witlof for Kids, 79,95 3. LEGO wandhaken set, 16,99 4. LEGO wekker, 29,99 5. LEGO Ninjago Muursticker 6. LEGO Brick 4 opbergdoos, 18,40

Meer inspiratie voor een LEGO slaapkamer

Er is natuurlijk nog veel meer te bedenken en kopen wanneer je een LEGO slaapkamer inricht. Wij hebben het LEGO thema subtiel verwerkt in Scott’s kinderkamer. Ben je ook geïnspireerd maar wil je graag nog meer toevoegen? NEem dan eens een kijkje bij de volgende inspiratieblogs voor LEGO accessoires en LEGO slaapkamers:

Voor Scott maakte ik later nog een LEGO speeltagel, eenvoudig met een budget tafeltje van IKEA. Bekijk hier onze IKEA LACK HACK!

De leukste LEGO accessoires voor in de kinderkamer

10 tips voor een kamer in LEGO stijl

LEGO kamer ideeën

Boek vol met LEGO ideeën om na te bouwen!

kinderkamer scandivavisch interieur
binnenkijken jongenskamer lego thema
lego muursticker kinderkamer
hoe berg je lego op
lego kinderkamer wekker
lego kamer inspiratie

Het wandrek, de bamboerekken en de letterbord lamp kregen we van Jysk.