In de omgeving van Breda vind je de kunstenaarswoning van Yvette Heeren. De garage bij haar ouders toverde zij om in een kleurrijk interieur. Ondertussen is het ook haar atelier geworden. Haar prachtige werken komen prachtig tot hun recht in de lichte basis. Kom je binnenkijken bij Yvette?

Kijkje in een kleurrijk interieur: het atelier van Yvette

De ontwerpstudio van Yvette kwam juist tot leven door de lockdown. Ze zegde haar baan in een kledingzaak op en ging ervoor. Fulltime aan de slag met haar eigen werk. Haar website stond nog maar een paar minuten online. En de eerste bestellingen kwamen al binnen! Ik snap dat helemaal. Toen ik Yvette’s instagram account tegenkwam, ben ik haar ook meteen gaan volgen. Wat een heerlijk kleurrijk interieur! En een paar minuten later kocht ik al een grote poster van haar! Ik was op slag verliefd op haar werk.

kleurrijk interieur

In het atelier bij haar ouders in de tuin heeft ze haar plek gevonden om haar werk te maken. De basis van haar interieur is licht en fris. Haar meubels sluiten daarbij aan en zijn modern en stoer van karakter. Zoals de zwarte Jarpen Ikea stoelen, de ronde witte eettafel en de lage witte sidetable. Yvette combineert moeiteloos modern design met design klassiekers: om de witte Ikea eettafel staan stoelen van de hand van Gastone Rinaldi.

binnenkijken scandinavisch interieur

In de accessoires laat ze kleur er juist uit springen. Een paarse salontafel, felgekleurde kaarsen, boeken met mooie kaften, grote gekleurde pluimen en verse bloemen aan tafel vormen samen een kleurrijk interieur. In het oog springt ook meteen de kandelaar van Juunoon. Die ik na mijn bezoek aan Yvette’s atelier ook voor mezelf kocht :-)) Van een beetje bling in huis is Yvette ook niet vies. Het “spiegel” tafeltje is een echte eyecatcher in de zithoek. Maar de echte eyecatchers in het interieur zijn natuurlijk haar eigen posters. De ene met felle kleuren. De andere weer ingelegd met goud. Ze springen er echt uit tegen de witte wanden.

scandinavisch interieur

Verder zie je in Yvette’s interieur veel items met een knipoog. Een glinsterende discobal op de vloer. Kaarsen die ze zelf heeft gedraaid. Een goudkleurige kakketoe als lamp, die haar vriend kocht. Babyhoofdkopjes waarin ze stiften en kwasten bewaard. Her en der keramieken items van haar eigen hand: een cactus, een kandelaar en krukje in hartvorm.

atelier binnenkijken

Over Yvette Heeren’s collectie: Galaxy Y

Yvette’s collectie is kleurrijk. Best grappig als je uit een nest komt met een moeder die helemaal niet zo van de kleur in huis is! Yvette’s moeder geeft wel meteen toe: door het werk van haar dochter leert ze kleur steeds meer te waarderen.

Over haar collectie zegt Yvette: “Dit ben gewoon ik. Toen ik begon had ik helemaal nog niet mijn klanten in gedachten. En wat zij misschien mooi zouden vinden. De vloeiende vormen en lijntjes zijn echt mijn ding.” Van elke poster wordt er maar een oplage van tien stuks gemaakt. En elke poster binnen dat ontwerp wordt met de handgemaakt. Het zijn dus geen kopieΓ«n van elkaar. Zo heb je dus altijd een uniek stuk in huis waar met liefde aan is gewerkt. Yvette werkt in haar ontwerpen ook graag met bladgoud. Ik was in de veronderstelling dat dat grote vellen waren. Maar niet is minder waar. Op haar ontwerpen maakt Yvette van allemaal kleine losse stukjes bladgoud één geheel.

Al haar kunstwerken kun je in de webshop op haar website vinden: yvetteheeren.nl.

yvette heeren

Nog meer binnenkijken bij de mooiste werkplekken?

Dat een werkplek absoluut niet saai is, bewijst Yvette. Eerder maakte ik al een binnenkijker van een ander tof atelier. Een atelier waar Elske de mooiste handgemaakt, duurzame kinderkleding maakt. Bekijk hier de binnenkijker in het atelier van Mots Amsterdam.

handgemaakte keramieken kandelaar binnenkijker yvette heeren zelf kaarsen draaien kleurrijke accessoires in huis moderne woonkamer keramiek zelf maken kleurrijk interieur accessoires kunstwerk Yvette Heeren binnenkijken werkplek atelier bladgoud kunst kunst yvette heeren binnenkijken kleurrijk interieur kleurrijk interieur binnenkijken kunstenaarswoning