Hoogtepunt voor het bezoek aan de VTwonen&designbeurs zijn voor mij altijd de stijlhuizen die zijn ingericht door de woonbladen. Elk stijlhuis met duidelijk een eigen sfeer en stijl. Dit jaar is er voor gekozen om er één doorlopend huis vol inspiratie van te maken. De omvang van de stijlhuizen heb ik over de afgelopen jaren zien afnemen. Gelukkig is er even goed genoeg wooninspiratie op te doen! In dit artikel neem ik je mee in de huizen van de VTwonen&designbeurs 2024.

Stijlhuizen op de woonbeurs: veel aardse kleuren en natuurlijke materialen

Wij begonnen onze toch door de inspiratiehuizen aan de ‘landelijke’ kant. In deze stijlkamer vind je warme aardse tinten in de basis, zoals beige en okergeel. In de styling zie je veel gebruik gemaakt worden van hout, rotan en volle stoffen.

Het volgende interieur is denk ik mijn favoriet: een lichte styling met een lichte basis, donkergroen en okergeel als accentkleuren, marmer als natuurlijke touch en glanzend metallic meubels. Ik viel als een blok voor het DIY-bed dat is betegeld met groene mozaïek.

In de volgende stijlkamers vind je weer aardse tinten, maar dan in de roze variant. Denk aan terracotta en bordeauxrood. Hier vind je in de accessoires hout, maar dan donkerder van kleur. Ook zie je items van klei terugkomen en accessoires gemaakt van schelpen. Kenmerkend in dit inspiratiehuis zijn ook de ronde vormen van de bank en de bar.

Het laatste inspiratiehuis waar we door heen liepen was een stuk kleurrijker ten opzichte van de stijlhuizen. Je ziet hier aardse kleuren aangevuld met hemel zachtblauw en fellere groene tinten, op de wand en van de planten. Gecombineerd met wat donkerder hout in de meubels en grafische printen heeft deze ruimte een retro touch.

Smaakt dit overzicht vol wooninspiratie naar meer? Bekijk dan hier de stijlhuizen van een eerdere woonbeurs of hier voor nog meer wooninspiratie!