Ondertussen is het een drie-luik geworden, maar ik sluit niet uit dat er meer episodes volgen. Ik lucht hier vandaag mijn hart over wat mij de laatste tijd is opgevallen en heeft geïrriteerd op ons allergeliefde instagram. 

Misbruik van stories

De stories-functie van IG vind ik echt heerlijk. Het geeft een kijkje in de dagelijkse dingen van anderen IG-ers of een kijkje achter de schermen bij bijvoorbeeld webshops. Je leert net wat meer over die ander.

Daarom vind ik het ook vet irritant dat stories over deze leuke dingen de laatste tijd ruw worden onderbroken door screenshots van feeds van anderen die mee doen aan shoutout-for-shoutouts. Wat ik daarvan vind (long story short: ordinair volgers ronselen) lees je in mijn eerste blog over instagram irritaties. Sinds facebook instagram heeft overgenomen is het in rap tempo veranderd. Ook in de stories zie je reclames voorbij komen, heel annoying!

Nieuwe post melden

Ja, ik vind het nieuwe algoritme van IG ***. Ja, ik mis dingen van anderen daardoor en zij van mij. Nieuwe rage is om je nieuwste post op IG onder de aandacht te brengen door een screenshot van je eigen feed op de stories te delen. En daarbij de laatste post niet zichtbaar te maken zodat je wel zou moeten kijken wat die nieuwe post is. Sorry mensen: dit heeft me nog nooit getriggerd om te gaan kijken en velen anderen met mij vast ook niet. Dus kap er lekker mee!

#igeenheidsworst

‘Vroeger’ had je op IG een account dat zo heette en feilloos rages op IG wist te herkennen en in een overzicht een verzameling foto’s daarvan op het eigen account deelde. Tot ongenoegen van anderen, maar ik vond het heerlijk. En aan sommige trends was ik zelf ook schuldig. Ik ben zelfs een keer slachtoffer van dit account geweest met een foto van een waterijsje dat ik in de hand vast hield (in my defense: ik maakte de foto met een angina ontsteking). En als het account zou bestaan dan zou een foto van een van mijn Pilea plantjes vast mee dingen om weer vermeld te worden.

Over het algemeen vind ik de accounts op IG vind ik ook steeds eenzijdiger worden. Steeds meer eenheidsworst dus. Nieuwe accounts groeien als een malle met bijvoorbeeld vrijwel steeds dezelfde (overzichts)foto’s van hun interieur. Ook op vakantie etc wordt er vrolijk door gepost met zulke foto’s, met voor mij compleet irrelevante teksten erbij. Deel aub een foto die enigzins slaat op waar je mee bezig bent en houd lekker de afwisseling erin mensen. Gekscherend zeggen ‘collega’-instagrammers en ik in dit verband wel eens dat we de laatste tijd merken dat nieuwe doelgroepen IG hebben ontdekt , die we dan (heel kort door de bocht, I know) de ‘leenbakkerinterieurs’ noemen.

Hello month

Vorige keer had ik al het over: de maandelijkse collages. Een variant daarop is het delen van een (wit) plaatje met daar op de tekst ‘Hello May’ of een andere maand. Vaak wel in de mooiste typografieën. Dat dan weer wel, maar ik weet zelf heus wel welke maand het is geworden hoor ;-))