Al in september sijpelt nieuwe kerstdecoratie ons interieur binnen. Het begon dit jaar met een rood kerstkerkje dat ik bij The Christmas Village in Scheveningen kocht. Thuis ga ik het het eenvoudig met een Flexa kleurtester een lila kleurtje, zodat het Dirksdotter proof is πŸ˜‰ Het kerkje kreeg daarmee een plekje in de grote wandkast. Het is de eerste keer dat ik ons kerstinterieur vastleg met onze goudkleurige taatsdeuren en onze nieuwe eettafel. Het klopt nu allemaal zo goed, ik word er helemaal gelukkig van. Andere nieuwe eyecatchers in kersthuis zijn dit jaar een enorme papieren ster, discobal kerstkransen, een roze kerstkrans die ik met gouden bladeren decoreerde. Het allerleukste vind ik dit jaar dat we meerdere kerstbomen in ons interieur hebben staan. De grote kunstkerstboom kreeg een andere plek dit jaar: achter de bank in plaats aan de waterzijde van onze woonboot. Op die plek staan nu twee kleinere kunstbomen: een hele zacht roze en een goudkleurige. Aan de andere kant bij de keuken kochten we een echte boom, waarin de kinderen in los mochten met hun kleurrijke verzameling aan kerstballen en kersthangers. Onder de boom staat een heerlijk kitscherig tv-tje en wat kersthuisje. Heerlijk kneuterig en knus voor de kids. Tenslotte staan her en der losse kerstdorphuisjes in ons interieur. Bekijk de hele fotoserie met verdere toelichting hieronder!

Meerdere kerstbomen in huis

Dit jaar koos ik er voor om onze grote kunstkerstboom in een andere hoek van de woonkamer te plaatsen, achter de bank in de speelhoek van de kinderen. Op de plek waar deze voorigaande jaren staat, staan nu een gouden en een lichtroze kerstboom. Aan de zijde van de keuken kochten we dit jaar weer een echte kerstboom waarin de kinderen los mochten met hun bonte verzameling kerstballen en kersthangers. Na de kerst krijgt deze kerstboom een plek aan de dijk of in onze tuin.

Kerststyling in de grote wandkast

Volgens mij is dit het vierde jaar dat ik de grote wandkast decoreer voor de feestdagen. Hoewel ik het voorgaande jaren ook een genot vond om naar te kijken, voelde de styling van dit jaar pas Γ©ch als af. Geen idee waaraan het precies ligt. Maar: mag de kast niet gewoon zo het hele jaar blijven? πŸ™‚ In deze kerststyling komen elementen uit voorgaande jaren vanzelfsprekend weer terug: het kleine kerstbomen bos (dat dit jaar uitbreidde met verschillende lila en roze boompjes), her en der papieren kerststerren en kersthuisjes (zoals het lila kerkje).

Eyecatchers in het kerstinterieur

Je kunt er niet om heen in interieurrends: discoballen! Natuurlijk zag je ook kerstbal discohangers in verschillende maten. Superleuk! Maar: je hoeft ze niet altijd op te hangen! Leg ze neer op tafel of in je kast en creΓ«er zo extra feestelijke hoekjes. Discoballen kregen een plekje in de styling van de grote wandkast (zie hierboven) en in de ‘plantenbak’ achter de tafel. Op de lila wand hangt een grote zachtroze kerstkrans die ik subtiel versierde door er gouden bladeren in te steken en een lichtsnoertje erin te verwerken. Vorig jaar hingen hier verschillende kerststerren, die kregen nu een plek in de speelruimte achter de bank. Aan mijn verzameling voegde ik dit jaar een joekel van een kerstster toe die lekker opvalt op de witte muur! De kerststerren zijn aan de wand bevestigd met kleine Tesa strips. De eettafel decoreer ik ook altijd. Omdat een eettafel altijd veel wordt gebruikt, kies ik wel voor decoratie die makkelijke t

Makkelijke kerst DIY voor het stylen van je interieur

Een kerstinterieur word pas Γ©cht van jezelf als je DIY’s toevoegt. Een paar jaar geleden maakte ik bijvoorbeeld een DIY kerstkrans met pompoms. Dit jaar ging ik weer aan de slag met piepschuimen kransen en beplakte ze met zachtroze discobal stickers. Lees hier: werkbeschrijving discobal stickers. Ik koos voor verschillende maten kransen. Twee ervan zette ik tegen de wand. En twee andere legde ik ter decoratie op een prachtige roze taartschaal, samen met een houten notenkraker. In de keuken zie je een andere DIY van dit jaar staan: een vaas en bord lijmde ik aan elkaar vast. Voordat ik dat deed lijmde ik eerst de kerstboompjes op de bodem vast en drapeerde daarna een kerstslinger rondom de boompjes voor een extra feestelijke touch. Het bord en de vaas komen net als de boompjes van Action vandaan. De slinger kocht ik bij een tuincentrum.

Het wijnkistje versierde Skye op de bso en vond ik zo een leuke zelfmaker dat dit schattige kerstkistje ook een plekje kreeg in dit blog. Op mijn The Christmas Styler blog lees je alles over deze DIY samen met andere ideeΓ«n voor het knutselen voor kerst met kinderen.

Kerststyling in de keuken