Een tablet in een huishouden is tegenwoordig haast niet meer weg te denken. Zeker met kinderen in huis. Filmpjes kijken en spelletjes doen op de tablet vinden ze allebei erg leuk. Zeker nu we allebei thuiswerken met de kinderen om ons heen wordt er heel regelmatig van gebruik gemaakt. Tot een paar weken geleden ging dat vrij harmonieus. De interesses van Scott veranderen nu hij bijna zes jaar wordt. Er is regelmatig gemor tussen beide wat ze op de iPad willen kijken. Een tweede tablet aanschaffen vonden we vrij prijzig. Althans; dat dachten we. We hadden ons nog niet goed verdiept in het aanbod van verschillende tablets. De Kurio kindertablet kwam op ons pad. We hebben deze kindertablet nu een aantal maanden in gebruik. Tijd voor een review!
De Kurio kindertablet: veilig filmpjes kijken en spelletjes spelen
100x moet ik het soms zeggen. Vooral tegen Skye. “Niet met je neus zo dicht op het scherm!!”. Daar hebben we met de Kurio Tab Ultra geen last meer van. In de tablet zit namelijk een speciale sensor. Zodra Scott of Skye te dicht met hun neus op het scherm zitten, verschijnt een melding in het scherm. Ze kunnen pas verder kijken of spelen als ze weer wat meer afstand nemen. Eerst leverde dat gemopper op. Nu zie ik ze al automatisch naar achteren schuiven als de melding komt.
Ook heel fijn nu er in verhouding meer schermtijd is dan anders: er zit een blue light filter op deze tablet. Als de kinderen bezig zijn op de tablet zijn we gewend goed in de gaten te houden wat ze doen en waar ze per ongeluk op het web terecht komen. Daar hoeven we met deze Kurio kindertablet ons ook een stuk minder druk om te maken. Naast de blue light filter zitten er ook de Kurio Genius internetfilters erop geïnstalleerd. Zo kan er veilig worden gesurft!
Discussies over schermtijd en het stoppen met kijken of spelen, hebben we vrijwel nooit. Gelukkig! Is dat wel een dingetje bij jullie in huis? Maak het dan voor iedereen extra duidelijk. Stel tijdslimieten in op deze kindertablet.
Wel een beetje hulp nodig in het gebruik van deze tablet
Op de Kurio Tab Ultra staan verschillende apps voorgeprogrammeerd. Scott vindt de spelletjes die erop staan erg leuk. Bubble Blast Island waarbij je kikkers uit kooitjes moet bevrijden bijvoorbeeld. Ook de Pokémon TV app vindt hij leuk. Pokémon begint hij nu ook helemaal te ontdekken. Skye vindt de spelletjes allemaal nog te moeilijk. Zij is fan van de Studio 100 app. Raad eens wat nu op haar verlanglijstje staat sinds ze deze app gebruikt…? Jup. Een Mega Mindy pak! De K3 filmpjes in de Studio 100 app zijn natuurlijk ook favoriet.
Ik merk aan beide kids dat ze moeite hebben om deze kindertablet zelf te bedienen. Het unlocken van de tablet en het wisselen tussen de apps lukt ze nog niet zelfstandig. Wat ik zelf had verwacht, is dat je volledig toegang had tot alle voorgeprogrammeerde apps. Zoals de Studio 100 app. Je moet regelmatig nog een in-app aankoop doen of voor de Studio 100 app een abonnement afsluiten om hem optimaal te kunnen gebruiken.
Lekker handzaam voor onderweg!
Wat prettig is aan de Kurio Tab Ultra: hij is compact en licht. Dat maakt deze kindertablet handig om mee te nemen en overal te gebruiken. Met de ingebouwde standaard kunnen de kids overals relaxt een filmpje kijken. We hebben een stevige tablethoes met rits eromheen. Zo kunnen we hem kidsproof mee op pad nemen. Scott en Skye krijgen die case zelf makkelijk open. Hebben we even geen zin in geluid van hun filmpjes of spelletjes? Dan pluggen we even snel de Kurio koptelefoon in. Dat vinden ze zelf ook mega interessant!
Reacties van anderen