Sinds enkele maanden heb ik lange nagels. Ik ben van jongs af aan een enorme nagelbijter geweest. Met behulp van kunstnagels (gellac) ben ik uiteindelijk er vanaf gekomen. Hoewel ik het nu heerlijk vind om naar de salon te gaan voor een manicure, vind ik het ook best prijzig. Plus is het is een flinke aanslag qua tijd op mijn agenda. Gelukkig zie je nu steeds meer alternatieven om thuis je nagels te verzorgen. Zoals de Gellac nagelstickers. Ik gebruikte die van Maniac Nails. In dit blog vind je een eerlijke review over deze gellac stickers!

Hoe werken Gellac nagelstickers?

Om deze manicure thuis te doen, heb je om te beginnen de Maniac starterset nodig. In een leuke, felroze etui vind je alle materialen die je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan met je nagels. In de starterset zit o.a. twee set nagelstickers, een LED-lamp, nagelriemolie en een glanzende topcoat. Heb je die spullen al in huis, dan kun je alleen de nagelstickers bestellen uiteraard.

Deze gellac manicure breng je zelf echt super easy aan. Het is mij als beginneling met nagelverzorging de eerste keer meteen goed gelukt (ik heb van jongsaf aan tot voor kort enorm nagels gebeten..). Je bereidt je nagels eerst goed voor door ze schoon te maken met de prep pads die in de starterset zitten. Ook duw je je nagelriemen goed weg zodat je de sticker er mooi aansluitend op kunt plakken.

De gellac nagelstickers zitten op een vel. Voor elke hand is er voldoende keuze in maten. Je kiest de juiste maat door het vel met de gellacstickers boven je nagel te houden en te bekijken welke precies binnen de contouren van je nagel valt. Let op: zorg echt dat je niet voor te brede gellacsticker gaat. Dat heb ik bij één vinger gehad en dan steekt de gellac iets uit waardoor je blijft haken. Uiteindelijk is die gellac nagel ook gegaan.

De gellacstickers zijn lang. Nadat je ze over je nagel hebt geplakt knip je ze op de lengte van je nagel. Na 60 seconden onder de LED lamp kun je de gellac ook goed glad vijlen. Daarna doe je de topcoat (verkrijgbaar in gloss en mat onder andere) die je in 120 seconden uithardt onder de lamp. Nog een beetje vijlen en klaar ben je! Ik denk dat ik met beide handen ca 30-40 minuten bezig ben geweest de eerste keer. Daarna ging het sneller.

Voordelen van Gellac nagelstickers

  • Een manicure gaat veel sneller dan in de salon maar je hebt wel de salonuitstraling van je nagels.
  • De gellac stickers zijn dunner dan wanneer gellac of kunstnagels in de salon wordt aangebracht. Zelf vind ik die dunnere, plattere nagels mooier dan wanneer ze boller zijn.
  • Het is echt eenvoudig. Zeker als je net als mij niet netjes genoeg nagels kan lakken, is dit echt een uitkomst. De stickers sluiten perfect aan en met de topcoat maak je het mooi egaal.
  • Het gebeurt ons allemaal wel eens: ligt je nagel eraf? Dan kun je met een van de overgebleven stickers dat makkelijk zelf fixen.
  • Per set gellac nagelstickers ben je voordeliger uit dan wanneer je gellac in de salon laat doen. De laatste keer was ik daar 30 euro voor kwijt. Zelf vind ik de stijl en kleuren van Maniac erg leuk. Je ziet hun nail designs ook bij bekende Nederlanders zoals Carolien Spoor en Anna Nooshin. Een set kost bij Maniac 18 of 23 euro. Ook zijn er bundels met 3 of 4 sets met een nog gunstigere prijs. Bij BOL.com vind je ook andere merken. Zoals MEWAVE voor 8,95 per set, met mooie, eigentijdse kleuren. Die heb ik nog niet getest.
  • De gellacsticker zijn huishouden en momlife proof. Bij mijn laatste manicure had ik dezelfde dag nog beschadigingen. De stickers blijven perfect, zelfs na werkzaamheden in de tuin en spelen op het strand met de kinderen.
  • De nagelstickers van Maniac zijn vegan, gifvrij en diervriendelijk gemaakt, wel zo fijn!
  • Eraf halen is ook erg makkelijk. Je hoeft niet uren in aceton te weken, met watjes in de weer, etc. Met het bijgeleverde ‘stokje’ wip je de stickers eenvoudig van je nagels af. Een klein beetje stickerlijm kan achterblijven op je nagel maar dat heb je met een vochtig doekje zo eraf geveegd.

Long story short! Ik ben fan!

Bekijk hier van mijn blogs over gezondheid en verzorging.