Eigenlijk vind ik babies in jurkjes helemaal niet leuk. Maar hey, ik heb een meisje dus jurkjes gingen we toch uitproberen. Aangezien het nog winter is nu Skye nog zo klein is, is een goede mailloot onder een jurkje of een bloomer een absolute musthave. Ik kocht newborn baby maillots van verschillende merken om te testen welke nou het beste passen voor zo’n kleine frummel. Tijdens het testen was Skye zo’n 8 weken oud, woog ze rond de 5,5 kilo en was ze bijna 60 cm lang.Β 

De beste newborn baby maillots

Toen Skye de eerste maillots aankreeg was ze officieel geen newborn meer maar even goed nog wel een guppie. De maillot die haar het allerbeste paste is rib maillot van Le Collegien.Β De katoenen maillot is stevig en neemt de vorm van de beentjes goed aan. Er zakte niks af en de voetjes bleven er ook goed in zitten. De ribbels geven de maillot denk ik een erg goede pasvorm. Ze vallen wel erg klein. Skye heeft maatje 6 maanden aan. Zou je voor een echte newborn een maillot willen scoren, dan zou je heel goed maand 0-3 maanden van dit merk kunnen aanschaffen. En het mooie is: je hebt deze maillots in zoveel kleuren, voor ieder wat wils dus! Wij kozen voor een mooie winterse kleur roestbruin.

Second best als newborn baby maillot is eentje die ik kocht bij een van mijn vaste online shopadressen: Lindex. Hoewel hun kleding meestal lekker ruim valt, valt dat bij de maillot erg mee. Hij is ietsje minder stevig en soepel dan die van Le Collegien maar ook scherper geprijsd πŸ˜‰ Ook deze maillot zakte niet af en de voetjes bleven zitten. Skye heeft maatje 50-56 aan. Deze maat sluit dus goed aan maar ze heeft nog voldoende lengte over om in te groeien. Hij komt onder haar jurkje tot aan haar oksels, haha! Hetzelfde geldt eigenlijk voor de grijze, grofgebreide maillot van H&M.

Te ruime newborn baby maillots

Je zou het niet verwachten maar de newborn baby maillots die bij Skye toch echt nog te ruim vielen, waren die van Zara. Meestal valt hun kleding aan de krappe kant maar met de maillots in maat 1-6 maanden is dat niet echt het geval. Zowel de fijne als grove rib variant zaten te los om haar benen en waren nog echt te lang voor haar. Qua stof en structuur vind ik ze ook het minste eerlijk gezegd.

Verder hebben we de toffe maillots van Maed for mini van de afgelopen wintercollectie nog steeds niet aan gehad. De toffe mailloits met leopard print en strepen met pompoms zijn namelijk zeker nog een paar centimeter langer dan alle maillots die we voor deze test hebben aan gehad! Ik moet nog flink wat geduld hebben totdat ze die aan kan!

Tenslotte heb ik bij de Zeeman online en in onze buurt geen maillots kunnen vinden in 50/56. Ook maillots van Hema heb ik nog niet getest! Over hoe de maillots van Zeeman en Hema vallen durf ik dus (nog) niet te zeggen!

PS: de knuffels die je op onderstaande foto’s ziet zijn van Lilliputiens, de konijnenoortjes bijtring van Afkes en het huisjes knisperdoekje van V@tAmsterdam.Β 

newborn baby maillot

Van links naar rechts: Strepen met pompoms – Maed for mini | Grove rib roestbruin – Le Collegien | Fijne rip naturel – Zara | Grove rib gebroken wit – H&M | Leopard – Maed for mini Grove rib donkergrijs – H&M | Fijn gebreid gebroken wit – Zara | Grof gebreid zachtroze – Zara