Als ik ergens iets van vind, dan kan ik me daar nog wel eens pittig over uitlaten. Zo ook over de Flexa trendkleur van dit jaar: Spiced Honey. Over Spiced Honey zei ik ondermeer op instagram dat ik het back to the nineties in a wrong way vond en dat het te Riviera Maison was.  En toch laat die kleur mij niet los. Ik heb er vorige week serieus van wakker gelegen. Er is één persfoto van Spiced Honey die in mijn hoofd bleef rondspoken: de foto waarop de trendkleur werd getoond in combinatie met zacht/oudroze. Ons interieur is in verandering en die verandering kenmerkt zich door warmere kleuren die lijken op deze combinatie. Dus ik moet schoorvoetend toegeven: misschien is die trendkleur helemaal zo gek nog niet!

Moodboard: scandi-boho interieur

Grappig hoe je beïnvloed raakt. Sinds een tijdje ben ik weer actief op Pinterest. Daar deel ik vanzelfsprekend fijne interieur plaatjes. Als ik door mijn bord interieur scroll, viel me daar laatst ineens wat op. De interieurs die ik daar deelde, hebben meer warmte: ze ademden meer de scandi-boho sfeer in een witte basis uit. Ons huis vond ik opeens kil en kaal. Tijd voor actie dus!

Een warmere kleur roze schilderden we al eerder op de lambrisering in het ‘computerhok’. Gevolgd door een groot wandkleed van OYOY met een regenboog dat er kwam te hangen en een gestreept kussen van hetzelfde merk dat ik kocht voor op de bank. Bij Little Dreamers bestelden we een nieuw vloerkleed van Olli + Ella. In dat vloerkleed en de andere,  nieuwe items zitten kleuren die tegen de trendkleur Spiced Honey aanschuren. De items en inspiratiebeelden van Flexa vormen nu de basis voor de metamorfose die ons interieur op dit moment ondergaat:

spiced honey interieurtrends trendkleur flexa

Spiced Honey: hoe ga ik hem toepassen?

Voor een hele wand vind ik de kleur nog steeds te heftig. We zijn allebei nog steeds erg gesteld op onze witte muren als basis voor ons interieur. In onze computerkamer komt een speel/zithoek met de Ikea Besta serie (work in progress, moeten we nog in elkaar zetten etc).  Daarmee creëren we daar meer op bergruimte zodat wellicht ook wat speelgoed die kant op kan.

In de huidige speelhoek hebben we twee bankjes van de Ikea Stuva Serie staan met een bijbehorende lade met zwart front. Hoewel het nog steeds een leuke speelhoek is, vind ik het niet meer bij ons veranderende interieur passen. Het stamt nog af van onze monochrome fase. Dus ik zit er aan te denken (sorry, manlief!) om een leuke speelhoek van hout in elkaar te zetten en die deels de trendkleur Spiced Honey te geven! Iets in de trant van de speelhoek die Tanja van Hoogdalem voor Karwei maakte:

speelhoek speelhoekje diy karwei spiced honey

Wat vind jij? Doen of niet doen? Heb je misschien andere suggesties voor een leuke DIY speelhoek of een andere kleur die mooi bij de veranderingen past dan Spiced Honey? Laat het me hieronder weten of tag me onder jouw voorbeeld op instagram (@dirksdotter)! Ik ben benieuwd naar jullie input!

Lees hier alles over de interieurtrends voor 2019 en over de kinderkamertrends