Ga je de woonkamer op korte termijn van een nieuwe look voorzien, maar heb je nog geen idee welke interieurstijl bij jou past? Met deze uitleg over 4 populaire interieurstijlen komt daar vast verandering in!

Industrieel interieur

Kenmerkend voor een industrieel interieur zijn de ruwe onafgewerkte materialen in combinatie met grove meubelstukken. Hout, beton en metaal komen veel terug en zorgen voor een stoere uitstraling. Ben je bang dat donkere kleuren voor een somber geheel zorgen? Dit is niet nodig! Grijs, zwart en houttinten hebben in een industrieel interieur de overhand. Kies voor aluminium jaloezieën deze hebben een superstoere look en passen perfect in een industrieel interieur!

Scandinavisch interieur

Word jij gelukkig van duurzaamheid, natuurlijke materialen en rustige tinten? Dan is het Scandinavisch interieur echt iets voor jou! In Scandinaviërs verwelkomen elk straaltje licht met open armen. Lichte kleuren staan daarom centraal. Daarnaast wordt deze woonstijl gekenmerkt door rust, comfort en strakke lijnen. Iets wat je ook erg veel terugziet zijn planten. Met name cactussen zijn erg populair, maar eigenlijk kun je vrijwel alle kamerplanten verwerken. De meest geschikte raamdecoratie? Shutters op maat zijn ideaal vanwege de lichtinval en luxe uitstraling!

Urban jungle

In een urban jungle staat de natuur centraal. Het belangrijkste in deze interieurstijl zijn uiteraard de planten, maar welke planten kun je het beste gebruiken? Vrijwel alle planten! Of je nou cactussen combineert met olijfstruiken of een bananenplant met een citroenboom, alles door elkaar zorgt voor een ultiem junglegevoel. Maak ook voor de rest van het interieur gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet en katoen. Kies daarom bij het uitzoeken van je raamdecoratie voor houten jaloezieen van Veneta.com.

Modern interieur

Licht, minimalisme en sprekende details staan centraal in een modern interieur. De basiskleur is wit en wordt veelal gecombineerd met grijze, bruine en zwarte details. Iets wat je veel terugziet in een modern interieur, is een stalen deur die veel licht doorlaat en door de zwarte kozijnen een mooi geheel vormt. In moderne interieurs geldt ‘less is more’, houd het daarom rustig. Ga voor één accessoire die je als middelpunt plaatst met hier omheen diverse aanvullingen. Kies voor plissegordijnen om de strakke lijnen door te zetten. Een moderne look is gegarandeerd!

Wij hebben een Scandinavisch interieur met boho accenten. Nou ben ik wel benieuwd: voor welke interieurstijl kies jij??