Mijn voornemen om voor pakjesavond weinig kerst toe te laten is jammerlijk aan het falen. Zeker nu het dan echt december is! In deze maand gaat ons dochtertje dan echt geboren worden. Advent begint. Het kerstfeest is aantocht. Alle reden om de adventkaarsen die ik onlangs heb gekocht een plekje te geven in huis. En ik ga met mijn billen bloot: ik heb al heel veel andere kerstdingen geshopt die nu nog achter gesloten kastdeurtjes liggen. Hier een sneak preview van de kerstoutfits!

Adventkaarsen

Bij de donkere dagen horen lampjes en lichtjes. Bij kerst hoort advent. Verwachting! Voorgaande jaren had ik geen adventkaarsen in huis. Nu Scott groter is en bewuster van dingen, vind ik het fijn om ook op deze manier met elkaar naar het kerstfeest toe te leven. Bij Hema trof ik een simpele set adventkaarsen die perfect in ons huis passen. Op een vintage schoteltje die ik van mijn oma heb gekregen staan ze nu te pronken op een van de kleine salontafeltjes. Scott ging het even allemaal inspecteren en wees vrijwel met zijn vinger in de vlam terwijl hij zei: “Niet aankomen, mam. Is heet!”.
adventkaarsen adventkaarsen

Feest outfits

Mannen hebben het maar makkelijk. Hans draagt vaak gewoon een wit overhemd met een smal zwart stropdasje, nette longsleeve erover en een nette pantalon aan. Klaar is Kees, ehhh… Hans. Voor ons vrouwen ligt dat natuurlijk wel eventjes anders. Meestal kies ik voor een elegant, zwart jurkje. Dit jaar sloeg ik het shoppen voor mezelf over. Want ja, geen idee hoe mijn lijf er uit ziet als ik net een paar weken daarvoor ben bevallen! Of waar ik dan zin in heb. Ik draag daarom dit jaar een jurkje dat ik met Scott’s eerste kerst aanhad.

Voor Scott shopte ik wel alvast wat feestelijks: een giletje en een blousje met stipjes met net zo’n smal, zwart stropdasje als zijn paps heeft. Daar doe ik dan een donkergroene skinny jeans van Zara onder die hij al in de kast heeft liggen. Voor de kleine meid op komst kon ik het ook niet laten wat feestelijks te kopen. Haar in zo’n rood tule jurkje heisen? Mwah, niets voor ons. In de sale een tijdje terug scoorde ik daarom een tof rompertje van Noeser met leopard print voor d’r. Met een bijpassend broekje. Te schattig! Dat wordt een fotomomentje met zijn allen natuurlijk!

kerstoutfit peuter baby

bron foto links/midden: Hema, bron foto rechts: Noeser.

Foute kersttruien voor de hele familie

Tegenwoordig is het ook niet meer bij de kerst weg te denken: foute kersttruien. Echt elke winkel verkoopt ze wel in de aanloop naar de kerst toe. Zelfs Kruidvat bijvoorbeeld! Vorig jaar kocht ik een rode sweater voor mezelf in de Sale bij Hema. Ik wist dat Hans een foute kersttrui ook grappig zou vinden. Dus bij Hema scoorde ik er eentje voor hem. En het leuke is: ze hebben een twinning foute kersttrui erbij voor jongens! Dat wordt een leuk setje straks samen! Omdat ik te lui ben nu om de deur uit te gaan en ik online niet zo gauw een baby foute kersttrui kon vinden, scoorde ik voor de beeb een kerstig boxpakje! En dat wordt fotomomentje nummer twee natuurlijk!

foute kersttruien familie hema

bron foto’s: Hema.