Ik vind het heerlijk om naar kerst toe te leven. In oktober komt de eerste kerstversiering uit onze kelder. In december wordt de magie van de feestdagen nog groter. Dan beginnen de kinderen en ik aan onze adventskalenders! Dit jaar heb ik een adventskalender van The Body Shop: deze doos vol moois heeft ook nog eens een goed verhaal! Met de aankoop van jouw The Body Shop adventskalender ‘empower’ je vrouwen elders op de wereld. Lees snel verder!

Box of Wonders adventskalender van The Body Shop

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik deze adventskalender van The Body Shop opende. Wat een prachtig ontwerp! De pop-up afbeeldingen, de laatjes, de doosjes, de teksten. The Body Shop heeft elk jaar meerdere adventskalenders. Deze kerst rode adventskalender heet “Box of Wonders Big Advent Calendar“. Je koopt deze adventskalender voor 90 EUR. De waarde van de inhoud ligt echter hoger: maar liefst bijna 155 EUR! Tel uit je winst! 😉 Ben je member? Dan krijg je ook nog eens bij je aankoop een kortingsbon van 5 EUR bijgeschreven in je account.

Ik kon het natuurlijk niet laten om een aantal vakjes al te openen voor het schrijven van deze review. Elk product geurt heerlijk en de doosjes waarin ze zitten zijn zo leuk. De vegan Shea hand balm die erin zit is echt to die for. Ik heb de kinderen beloofd verder te wachten met uitpakken, maar moeilijk is het wel om geduld op te brengen. In de adventskalender zitten ook enkele “fullsize” producten. Ik ben heel benieuwd. Ben je ook zo nieuwsgierig? In de productomschrijving van de feestdagen kalender kun je zien wat er allemaal inzit. Ik heb dat (nog) niet gedaan. Ik wil het zoveel mogelijk een verrassing houden.

Wonderful Women

Een echte eyecatcher op de adventskalender is natuurlijk de pop-up: “Wonderful Women”. The Body Shop is op de wereld om te vechten voor een eerlijkere, mooiere wereld. En laat dat ook terug komen in hun adventskalenders. Verschillende producten uit deze Box of Wonders Big Advent Calender zijn namelijk shea producten. Voor deze producten werkt het bedrijf samen met vrouwen woonachtig in Tamala, in het noorden van Ghana. Dankzij hun handel in sheaboter kunnen deze vrouwen samen met The Body Shop investeren in gezondheidszorg en onderwijs.

Herbruikbare adventskalender

Wat helemaal bij The Body Shop past en ik zelf ook erg belangrijk vind: deze kalender om af te tellen naar kerst kun je hergebruiken. Gebruik de doosjes om kleine kerstcadeautjes aan anderen in te geven of ter decoratie in je kerst interieur! En gebruik de laatjes om je mooiste kerstschatten in te bewaren. Ook leuk: vul deze adventskalender volgend jaar met chocolaatjes en andere lekkernijen en kleine cadeautjes voor iemand anders. Weggooien is zonde! Bekijk hier nog meer duurzame adventskalenders!