“Nobody puts baby in a corner”. Wie kent deze zin uit de romantische film ‘Dirty Dancing’ niet. Nou sorry, beeb op komst: wij hebben jou dus wel in de hoek gezet! In de woonkamer om wel te verstaan. Daar hebben we een nieuwe babyhoek gemaakt voor spruit nummer twee.

De basis van de babyhoek

Scott’s babyhoek is ondertussen al lang omgetoverd naar een fijne speelhoek. Een box op die plek was dus geen optie meer. Hoewel onze woonverdieping niet bepaald klein is, is er vanwege de reeds bestaande inrichting en de hoeveelheid ramen geen enorme keuze waar de babyhoek moest komen. Met de veranderingen door onze nieuwe vloer hebben we daarom meteen gekozen voor een kortere kast. Daardoor ontstond er tegenover de speelhoek voldoende ruimte voor een box. De perfecte plek volgens ons: wij vinden het namelijk belangrijk dat het kids/babygedeelte van ons huis niet de overhand neemt in ons interieur. Ik hoef niet vanuit elke plek waar ik beneden ben de kinderspullen te zien. Omdat de box boven onze bank zou uitsteken, hebben we bewust gekozen voor een box in witte, simpele uitvoering. We kozen voor een model van Childwood met leuke pootjes eronder.

babyhoek babybox

Aan de wand

Omdat met de eerder genoemde veranderingen in huis de rij met posters niet terug kwam, moesten we wat anders met de wand. Boven het nieuwe tv-meubel kwam een verzameling ronde accessoires te hangen. Voor boven de babyhoek koos ik voor items in de kleuren die we al in huis hebben: het zachte roze van accessoires en het vergrijsde groen van de vloer. Het wandplankje is van KidsDepot. Daarop staat een lief gebreid knuffeltje uit de nieuwste collectie van Hema. De poster kocht ik bij Lifeprints, een webshop met de mooiste (christelijke) posters en kaarten. Waarom ik precies voor deze poster koos, daar kom ik binnenkort nog eens op terug! Voor de poster staat een zachtroze vaasje van Lenneke Wispelwey, met een luchtplantje erin.

Boven de wandplank hangen nog twee handgemaakte eyecatchers: een handgeknoopte macrame wandhanger van Knottingonthewall. Ik koos voor het model Dot in een oudroze kleur. De wandhanger hingen we eenvoudig op met een Dippie XL. Hier komt geen boormachine aan te pas in onze gipsen muurtje. Je draait de Dippie zo met het schroefdraad in de muur en hij zit stevig vast. In onze hal en op onze slaapkamer hebben we andere varianten van de Dippies in gebruik. Voor deze Dippie XL koos ik weer voor een vergrijsde groentint: gentle green.

babyhoek babyboxbabyhoek babybox

De leukste accessoires

Het bleef natuurlijk niet bij al het leuks aan de wand. Er moet straks ook in stijl gechilled en gespeeld worden in de babyhoek. Op instagram volg ik HannahHave al een tijdje. Hanneke maakt namelijk de mooiste handgemaakte boxkleden. Ik koos voor een boxkleed met zwart/witte triangle motief in combinatie met een okergele ‘mandala’ motief, afgezet met een okergeel randje. Hydrofiele doeken heb je nooit genoeg en zijn altijd handig om in de buurt te hebben. De hydrofiele doeken die aan de box hangen, komen ook uit de nieuwe collectie van Hema. Ik ben fan: roze en hip, niet te zoetsappig!

Aan speelgoed ontbreekt het de kleine meid ook niet. Wat ik van Scott heb bewaard, hebben we weer tevoorschijn gehaald. En aangevuld met wat nieuwe speeltjes, in de sfeer van de babyhoek. Sja, dat moet natuurlijk ook allemaal weer opgeruimd worden! Omdat we deze keer geen box met een lade hebben, ging ik op zoek naar een andere oplossing voor al dat speelgoed. Een toffe mand ernaast leek me leuk. Natuurlijk moest die wel een stoere touch hebben en matchen met de rest. Een bijpassende opbergzak met stippen vond ik bij Wehkamp van het toffe eigen merk: WHKMP’s Own! Opgeruimd staat netjes toch??

babyhoek babybox

babyhoek babybox

Giraffe rammelaar van Trixie Baby, bal van Hevea en monster rammelaar van Jollein. Het boxkleed is van HannaHave en de hydrofiele doeken van Hema

babyhoek babybox

Van een aantal merken heb ik de spullen ter beschikking gesteld gekregen voor onze kleine meid: Knottingonthewall, Hema en Jollein. Super lief, bedankt!