Dat we al een tijdje zonder badkamer zitten, wist je waarschijnlijk al. De badkamer die na de oplevering van onze woonboot in is geplaatst, heeft jarenlang lekkage gehad. Het water sijpelde langzaam weg bij o.a. de douchedrain. Op een gegeven moment begonnen we het te vermoeden vanwege de vloer die bij de badkamerdeur bol ging staan. We hebben het nog een hele tijd genegeerd. Maar omdat onze woonboot een houten skelet heeft, konden we ons dat niet veel langer meer veroorloven…

Een nieuwe badkamer: geen overbodige luxe!

Alweer ruim 1,5 jaar geleden sloopten we een deel van de tegels weg om te kijken wat de schade was. Nou, die was enorm. Een balk bij de douchewand was al helemaal weg gevroten door het vocht: tijd voor actie dus! Een tijdje lang maakten we nog gebruik van het bad om in te douchen. Maar ook die is er ondertussen al ruim een jaar er uit gesloopt. Gelukkig woont mijn moeder een paar woonboten verderop en kunnen we altijd bij haar terecht om ons op te frissen (en Skye past bij ongelukjes nog lekker ouderwets in de gootsteen ;-)).

De verbouwing van de badkamer neemt zoveel tijd in beslag omdat we heel lang hebben getwijfeld over de indeling van de badkamer. Het is niet de grootsteΒ  ruimte en we wilden het deze keer echt naar onze zin hebben. Bij de oplevering van de woonboot was er nauwelijks budget nog voor de badkamer dus hebben we destijds heel wat consessies op onze wensen en smaak moeten doen. Dat wilden we deze keer niet. En ons ook niet overhaasten. Tenslotte hebben we planningstechnisch wat pech gehad met de mensen die het werk voor ons doen.

Moodboard van onze badkamer

Geduld is een schone zaak. Maar nu zijn we in een stadium aangekomen dat het eind in zicht is! Er is begonnen met het tegelwerk. Hoogtijd om jullie een sneak preview te geven van onze nieuwe badkamer in wording en wat ons daartoe geΓ―nspireerd heeft. Natuurlijk begon ik met een rondje Pinterest. Het moodboard dat ik daaraan maakte, vind je hieronder.Β  badkamer verbouwing moodboard

Zoals je ziet geen enorm lange lijst met pins. We waren er al redelijk snel uit. We vinden het belangrijk dat elke ruimte in ons huis een min of meer gelijke sfeer uitademt. Ook de badkamer. Daarom moet deze ruimte van het huis qua kleuren en materiaal gebruik aansluiten bij bijvoorbeeld de woonkamer.

Vanwege onze Scandinavische interieur met een boho twist wilden we een zachte kleur als basis, met ambachtelijke technieken en zwarte accenten. In het moodboard zie je veel groene tegels. Omdat we beneden al een groene vloer hebben, besloten we voor de badkamer voor een hele zachte, oudroze kleur te gaan. De wanden van de badkamer en de bekisting van het bad worden met roze zelliges betegeld. De douchehoek maken we wat spannender: die krijgen zwarte zelliges. De handgemaakte zelliges uit Marokko bestelden we bij DesignTegels (hun showroom is trouwens echt een mega-aanrader om inspiratie op te doen!).

badkamer zelliges

Hier zie je ook nog eens een kleine sneak preview van onze granieten vloer!

zelliges roze zelliges zwart

 

Shop in de stijl van onze badkamer

Voor het sanitair wilden we ook simpele, elegante lijnen. Zodoende kwamen we uit bij het bad Squaro Edge van Villeroy & Boch. In tegenstelling tot andere baden heeft dit bad een rand van slechts 12 cm in plaats van de gebruikelijke 20 cm. Dat oogt niet alleen mooier, je hebt daardoor ook meer ruimte in het bad!

squaro edge 12 bad

bron: Villeroy & Boch

Omdat we het bestaande reservoir voor het toilet op de badkamer gebruiken en onze granietvloer hoger is geworden dan de oude vloer, zou de toiletpot in onze badkamer in verhouding te laag uitvallen. Gelukkig vonden we de collectie O.novo Vita van Villeroy & Boch met een toiletpot die zo’n zes centimeter hoger is dan andere toiletpotten. Zo bleven extra werkzaamheden voor het aanpassen van het reservoir ons bespaard!

In ons moodboard kon je het al zien: zwart is onze tegenhanger voor het zachte roze van de tegels in de badkamer. In de badkameraccesoires willen we dat contrast door laten werken. We wisten al snel dat we een zwarte badkraan en douche wilden in de nieuwe badkamer. Verschillende modellen bekeken we maar uiteindelijk vonden we de collectie Varano Cinqa van Maxaro. Het fijne maar ook stoere ontwerp sprak ons meteen aan! Ben je op zoek naar items voor je badkamer? Neem dan ook zeker een kijkje bij Maxaro: deze webshop heeft een uitgebreid assortiment voor je badkamer (en keuken!).

maxaro zwarte kraan

Nog even geduld!

De tegelzetter is begonnen en maakt deze week de douchehoek af zodat we in ieder geval weer lekker thuis kunnen douchen. Na Pasen komt hij weer verder bij ons aan de slag. Over een paar weken kan ik jullie eindelijk het eindresultaat laten zien van de keuzes die we hebben gemaakt en hoe we die hebben afgestyled met toffe accessoires! Stay tuned!

Dan ben ik nu heel benieuwd wat je van deze sneak preview van onze nieuwe badkamer vindt! Yay of nay?