Door die #10yearchallenge ging ik natuurlijk ook even door mijn digitale archieven spitten. Op mijn telefoon heb ik foto’s vanaf 2011. Op mijn facebookpagina had ik wel nog wat foto’s gevonden. De rest zit dus allemaal in fotoalbums… ik word oud mensen!

Bij het scrollen door mijn overzicht van 2009 op facebook kwam ik foto’s tegen van ons vorige huis! Een heel verschil met hoe we nu wonen. Kom je binnenkijken in Amsterdam Zuidoost? 😉 Het is heel wat anders dan het wonen in Scandinavische stijl zoals we nu doen kan ik je vertellen!

Wonen in Amsterdam Zuidoost

Al vrij snel had in onze relatie heb ik tegen Hans gezegd dat ‘ie op zijn kop kon staan maar dat ik niet uit Amsterdam zou verhuizen. Hij moest maar deze kant op komen (hij woonde in Alphen aan den Rijn). Ik ben zo vergroeid met deze stad en mensen dat ik me niet kan voorstellen dat ik ooit ergens anders zal wonen.

We wilden niet eerst samenwonen en trouwden ‘ouderwets’ vanuit huis. We hadden zelfs eerst het huis aangekocht voordat Hans me officieel ten huwelijk vroeg. We kochten het huis volgens mij ergens in 2006. Een week of drie voor onze bruiloft (6 juni 2008) werd het huis opgeleverd.

Onze zoektocht naar huizen eerst startte in de directe omgeving van waar we nu wonen en waar ik altijd woonde (Noord). We wilden graag nieuwbouw. De projecten hier vonden we iets te duur. IJburg was in ontwikkeling en de eerste blokken werden opgeleverd. Op één van de open dagen vonden we het al veel te druk met auto’s (kun je nagaan als het allemaal bewoond zou zijn!) en we vonden de straten kil en het eiland een te grote windhoek. Dat werd ‘em dus niet. Veel mensen gingen voor Amsterdam West maar daar heb ik dus helemaal niks mee. Dat viel ook af.

Een tof nieuwbouwproject in Zuidoost kwam op ons pad. We besloten daarvoor te gaan en kochten een maisonette woning van 140m2 voor zo’n €220.000 (kun je je nu niet meer voorstellen he!). We kregen veel negatieve reacties: je gaat toch niet in de Bijlmer wonen? Wij trokken ons er niets van aan. We hebben er uiteindelijk maar 1,5 jaar gewoond. Het zelf iets willen ontwerpen en laten bouwen, bleef maar kriebelen. In 2009 kwam het plekje waar we nu wonen op ons pad. Op 31 december 2009 tekenden we het koopcontract voor onze ligplaats. Het huis in Zuidoost is ook nog steeds in ons bezit.

Binnenkijken in onze maissonette woning

Het was het pre-Pinterest en Instagram tijdperk. Voor de inrichting van het huis verslond ik de magazines van Ariadne at Home, 101 Woonideeën en VTwonen.

Onze smaak was duidelijk anders destijds: Rivièra Maison was uberhip en daar zag je veel items van ons bij ons thuis terugkomen. Waar ik nu rust en afstemming qua stijl en sfeer wil door het hele huis, hadden we in Zuidoost echt een mengelmoes. Voor elke ruimte met elk een ander doel leken we wel een ander moodboard te hebben gehad. Laten we het maar eclectic noemen ;-))

Omdat ik niet wilde vergeten hoe ons huis er uit zag toen we het verlieten, maakte ik een serie binnenkijker foto’s. Het zat er toen al stiekem in. Maar dan met een simpel cameraatje met 10x digitale zoom. Dat was toen helemaal the bomb, haha!

Ik ben benieuwd of jullie dit interieur achter mij hadden gezocht en of je trends of items ziet die je ook zo’n tien jaar geleden in je huis had! Riviera Maison, appeltjesgroen, steigerhout, etc, etc.

voorgevel f buurt bijlmer amsterdam bijlmer F buurt nieuwbouw bijlmer wonen in zuidoost wonen amsterdam zuidoost toilet zwart wit monochrome woonkamer landelijke stijl doorkijkje maisonnette woning zuidoost woonkamer kleine eethoek keuken grijze keuken toilet portugese tegels balkon amsterdam zuidoost F buurt amsterdam zuidoost logeerkamer ikea stapelbed walkin closet kastenwand ikea slaapkamer landelijke stijl slaapkamer riviera maison kleine badkamer badkamer toilet f buurt bijlmer balkon bijlmer amsterdam nieuwbouw amsterdam zuidoost