Møts. Het begon ooit met mutsen. Ook Skye en ik hebben een twinning exemplaar die Elske met de hand voor ons heeft gemaakt. Ondertussen is Møts uitgegroeid tot een van de leukste duurzame kinderkledingmerken en hebben wij elk seizoen items van Møts in de garderobe zitten. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan verder en maak kennis met Møts! Ik mocht namelijk binnenkijken op de te gekke werkplek van Elske in Koog aan de Zaan. Ben je ook zo enthousiast over dit duurzame kindermerk? Doe dan mee met de winactie. Meer informatie vind je onderaan dit blog. 

Møts: hip, kleurrijk en duurzaam!

HEt begon dus allemaal met die mutsen. Via Facebook kon je ze bij Elske bestellen. De liefde voor het naaien van kinderkleding werd bij Elske steeds groter. Nu haakt ze de mutsen niet meer maar vind je haar achter de naaimachine. Haar passie om dingen te creëren gecombineerd met haar neus om de leukste stoffen en printjes te vinden, maakt dat er elk seizoen weer een fijne collectie kinderkleding ligt. Kinderkleding die kleintjes ook te gek vinden om te dragen: door die kleurtjes en printjes dus. Maar ook doordat er altijd zachte stoffen worden gebruikt en de pasvorm van de kleding het toelaat om er kind in te zijn. In elke collectie vind je leggings en oversized sweaters. De snit daarvan is eigentijds. Een hippe outfit is gegarandeerd!

Te gekke werkplek

Zo leuk: Elske woont in Oostzaan en had eerst haar werkplek bij mij om de hoek. Maar eind vorig jaar verhuisde ze naar een werkplek in de oude Honigfabriek in Koog aan de Zaan. Deze fabriek werd nog net op tijd als monument aangemerkt en bleef behouden. Nu is het een broedplaats met allerlei creatievelingen. Onder in het pand kun je zelfs yoga doen, direct aan de Zaan!

Ik mocht op Elske’s werkplek een kijkje komen nemen. In een grote witte kastenwand bewaart ze haar schatten: de stoffen maar ook een verzameling wol uit haar mutsentijd. Tegen een andere wand staat een prachtig rode kast. Op die kast zie je een oude hobby van Elske: weven. Er staat een werkje dat ooit nog eens afgemaakt moest worden. Het past perfect zo in deze setting. Naast de kast hangt een oude schoolplaat uit het pand ergens in Groningen waar haar vriend ooit anti-kraak woonde. Een zitje ervoor maakt dat je het jezelf even gemakkelijk kunt maken. En als je het rondje dan verder volgt kom je langs de buitenmuur met ramen met zicht op de Zaan. Omdat daar het licht het fijnste is, heeft Elske daar haar plekje om achter de naaimachine te zitten. Aan de wand vind je de leuke kleurtjes garen die ze voor haar kleurrijke collectie gebruikt. Op het rek schuin achter de werkplek zie je al die snoepjes schitteren.

WINNEN: een handgemaakte sweater van Møts!

Bij ons bezoekje hing het lieve wolken sweatertje voor Skye klaar, en legde Elske de laatste hand aan een stoere sweater met pinguins voor Scott. Hoe leuk zijn deze printjes? In het oversized model natuurlijk! Geniet hieronder van de fotospam van die twee in hun nieuwe sweaters.

Wil jij ook zo’n toffe trui voor je kleintje? Doe dan mee via de winactie op mijn instagramaccount! Good luck!