Skye is bijna 2,5 jaar oud. Net als haar broer Scott is ze groot voor haar leeftijd. Haar Stokke ledikant werd te krap. Tijd voor een ander bed voor onze grote meid. We kozen meteen voor een eenpersoonsbed. Dat bed werd de basis voor de make-over naar haar “grote meiden slaapkamer”. Kom je binnenkijken in haar peuterkamer met bosdieren thema?

Peuterkamer met bosdieren

Het kamertje van Skye had een subtiel jungle thema met het zalmroze behang met cheetah behang. Dat maakte plaats voor het prachtige bosdieren behang van Pimpelmees. Met de lieve beer zo centraal in het ontwerp, perfect voor een peuterkamer! Maar er is zoveel meer te ontdekken op deze prachtige tekeningen. Je spot er nog veel meer bosdieren: herten, vos, egel, konijntjes. Vogeltjes en vlinders. Ik koos voor het bosdieren behang in potloodgrijs. Zodat het een rustige basis werd naast het donkerdere, oudroze bed. Het is een kinderbed van MADE. Net even wat anders en stoerder dan ander bedden als je het mijn vraagt! Ik viel voor de kleur en het hoofdbord. Een sjieke uitstraling voor op de kinderkamer!

Verder hield ik ook nu weer het thema subtiel. Een mobiel met vilten vogels kreeg een plekje boven haar bed. Haar dekbedovertrekset heeft een beren print. De overtrekset is van de nieuwe collectie van Covers & Co. Op het bed kan ze knuffelen met een wolkenkussen van MADE. en een pailleten ster kussen van H&M Home. Een rond velvet kussen (ook van MADE.) is een perfect zitplekje tijdens het spelen. Lekker zacht voor de billetjes! De kleur past perfect bij het bed.

peuterkamer

Een van de donkergroene wanden kreeg een zacht roze kleur: Pink Nudity. Een kleur waarbij het roze van het bed mooier uit komt. Ik verfde – tot weerzin van Hans ;-)) – het stopcontact mee in deze kleur. Ik vond dat ding een doorn in het oog. Zo valt het veel minder op!

De geboorteposter met de sterrenhemel van Mr. Starsky met het prachtige design van Sella Molenaar kreeg een plekje boven het hoofdbord van het bed. Daarnaast het wandkleedje van Knotting on the Wall, dat eerst boven haar box hing. Op het hoofdboord staat een maan muziekdoosje van Nobodinoz. Altijd handig als het in slaap vallen even niet lukt. Het maantje is gebroken wit met een lieve kleine sterretjes print.

binnenkijken meisjeskamer

Als nachtkastje op Skye’s peuterkamer koos ik voor een rotan wandkastje van MADE.Β Onder het nachtkastje staat het eenvoudige maar prachtige poppenhuis van Olli + Ella. Met de bijbehorende poppenhuis meubeltjes. Rotan is een perfect materiaal als je het mij vraagt op een kinderkamer. Een tijdje terug tipte ik het al in mijn blog over kinderkamertrends. Rotan heeft een warme en rustige uitstraling. Het rotan kinderstoeltje kreeg daarom een nieuwe plek op haar kamertje. Lekker knus met een klein (nep) schapenvachtje erin. Het konijnenknuffeltje is van Mies & Co.Β  Boven het rotan stoeltje kregen de ster- en maanspiegel van Noa May weer een plekje.

De andere wand van haar kamer veranderde niet zoveel. De kleur bleef donkergroen. De fijne kinderkledingkast van Ukkepuk bleef staan. Aan de haakjes van Kukeluusje hangen het punnikwoord van JibbeJebba en de borduurring met poezengezicht van Aro for Kids. Het poezengezichtje hing al op haar babykamertje.

Het metalen draadkastje van Kids DepotKids Depot kreeg een plekje aan de andere kant van de kast. Haar leesboeken voor het slapen gaan kregen een plekje. In het boho mandjes liggen wat mini-boekjes. Aan de andere kant van de kledingkast kregen de rotan opbergmanden van MADE. een plekje. In die manden bewaar ik speelgoed waar even niet mee wordt gespeeld en poppenspullen. De speelboom van Klorofil die ze voor haar verjaardag kreeg, heeft een plekje gevonden op de rotan opbergmanden.

histor quiet clearing trendkleur

Het bureautje is van Plyconic en stond eerst op Scott’s eerste grote jongenskamer. Ze kan aan het bureautje zitten op haar roze rotan krukje van Olli + Ella. In dit krukje kun je je geheime spulletjes bewaren πŸ˜‰ Onder het klepje bewaart Skye haar toverstafje en wat kleine poppetjes. De houten regenboog puzzel vond ik een tijd terug via Etsy.

Onderaan dit blog vind je alle foto’s van de binnenkijker op Skye’s peuterkamer. 

Waarom een eenpersoonsbed voor onze peuter

Toen we merkten dat Skye uit haar ledikant groeide, stonden we voor de keuze: gaan we voor een peuter/juniorbed (zoals we destijds voor Scott kozen) of gaan we meteen voor een eenpersoonsbed? Het voordeel van een peuterbed is natuurlijk dat het minder ruimte in de (niet super grote) kamers in beslag neemt. Het kan ook een geborgen gevoel geven voor je peuter.

Toch kozen we voor een eenpersoonsbed. Skye kennende verwachtten we dat ze niet elke avond uit zichzelf in slaap zou vallen. 90% van de avonden gaat het inderdaad goed. Dan keuvelt ze lekker met haar poppen en knuffels. Ze is dan zo vertrokken. Er zijn ook avonden dat het wat minder makkelijk gaat. Vooral op de dagen dat ze toch ’s middags of in de auto in slaap is gesukkeld. Mevrouw vindt dan dat ze niet hoeft te slapen. Ze kan zichzelf dan goed wakker houden. En lang ook.

Op die avonden gaan we bij haar liggen. Dat lukt prima in dit bed van MADE. We zijn allebei lang. Opvouwen in een peuterbed zouden we niet zo zitten. Plus dit bed kan lang mee. We merken aan Scott dat het peuter bed nu hij vijf is qua lengte nog best kan. Maar dat het qua omdraaien en ruimte in de breedte toch echt aan de krappe kant wordt. We horen hem elke nacht wel een aantal keer tegen de zijkanten beuken, haha! Een andere, praktische reden voor ons: we verhuren ons huis wel eens via AirBnb. Daarvoor is een eenpersoonsbed ook handiger dan een peuterbed.

Meer inspiratie voor de kinderkamer en babykamer

In de afgelopen 2,5 jaar is Skye’s kamertje geΓ«volueerd van een lieve, lichte babykamer naar een peuterkamer met steeds meer kleur. Wil je ze nog eens terugzien? Hieronder vind je alle binnenkijkers op haar babykamer en peuterkamer:

Binnenkijken in de lichte babykamer

Binnenkijken in de roze slaapkamer van Ize

Binnenkijken in de roze babykamer

Binnenkijken in de junglekamer

Binnenkijken in de kinderkamer in winter wonderland sfeer

Lees hier ook mijn 3 tips voor het inrichten van een babykamer. Neem nog even een kijkje in deze stoere junglekamer die ik voor Stokke mocht fotograferen! Of bij deze meisjeskamer in naturel tinten!

Het bed, het wandkastje, de kussens en opbergmanden hebben we gekregen van MADE. Het behang kregen we Pimpelmees. We zijn er superblij mee, bedankt!!

Skye is ondertussen vier jaar en we genieten nog elke dag van haar lieve meisjeskamer in bosdieren thema. In dit filmpje zie je een paar kleine updates op haar kamertje. Zoals de gouden glitter muur en een donkergroen slaapbankje van ByKlipKlap.

@dirksdotter

Styling at home… Can I get your votes please! Wat is jouw fav’ styling? 1, 2 of 3? πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»#kidsroom #kinderkamer #happyathome #aesthetic #aestheticvibes #scandinavianstyle #apartmenttherapy #hometour

♬ son original – SARA’H