De groene muur op Skye’s kamertje zal je niet zijn ontgaan. Van een lieve zachtroze kleur gingen we voor de stoere, maar rust uitstralende trendkleur Quiet Clearing van Histor. Dat was het startschot voor een gehele makeover van haar kamertje. Alleen de kast, de Stokke Sleepi en wat andere accessoires bleven. De afgelopen weken voegde ik nog een paar items aan haar meisjeskamer toe. Nú is het nog gezelliger op haar kamertje, met een tropisch tintje!

Wandversiering voor op een meisjeskamer

Op Skye’s kamer hadden we al wat subtiele wand versiering: een poster van Mr. Starsky van de sterrenhemel boven Amsterdam op het moment dat Skye werd geboren. Aan de wand met het zalmroze behang met panter print van Creative Lab hangen een ster- en maanspiegel van Noa May Living. Op de groene muur kreeg het geborduurde gezichtje van Aro for kids weer haar plekje terug.

In het hoekje naast de kledingkast hebben de Dippies wandhaken een plekje gekregen. Er hing al een knuffeltje van OYOY living maar een beetje kaal vond ik het er nog wel! Daarom besloot ik de boho wandhanger die Knotting on the Wall voor Skye’s babyhoek beneden had gemaakt er een plekje te geven. Het zachte roze is een mooi contrast met de diepgroene kleur van de wand. De kleur matcht ook mooi met de Dippies wandhaakjes!

Wandkleed meisjeskamer

Een muziekdoos aan de wand!

Skye is gek maar dan ook gek op muziek! Als ze muziek hoort, begint ze meteen zo heerlijk te dansen en bewegen zoals een dreumes dat kan doen. We kregen de hele toffe Tijger Muziekbox van Studio Loco opgestuurd. Omdat Scott’s kamertje in jungle thema is, dacht ik hem eerst daar op te hangen. Maar meneer vond het muziekje voor babies 😉 Ondertussen had Skye’s kamer make-over plaatsgevonden en past de tijger perfect op haar kamertje. En raad eens: Scott is natuurlijk hartstikke jaloers nu!

De muziekbox kun je met een schroef eenvoudig in de wand boren. Omdat er een schroef in de wand zat, heb ik hem eenvoudig met een touwtje opgehangen. Zo kan ik hem tussen beide kamertjes wisselen. Onze kleine prima ballerina vindt het in ieder geval fantastisch. Vol overgave trekt ze aan het touwtje (dat behoorlijk langs is waardoor je niet de hele tijd opnieuw eraan hoeft te trekken voor een muziekje) en begint te dansen.

meisjeskamer binnenkijken

Een tropisch tintje op de meisjeskamer

Skye’s kamer maakten we ook ‘summer proof’! Done by Deer heeft een nieuwe collectie: Tiny TropicsTiny Tropics. Het is een complete collectie: van rompertjes voor de allerkleinsten, servies en bestek, speelgoed, beddengoed en opbergdozen. Tiny Tropics heeft een groene kleur die perfect binnen de  huidige interieurtrends past. De botanische print maakt het daarbij helemaal af. Een lekker tropisch sfeertje!

Voor Skye ging ik voor een overtrekset met de Tiny Tropics print van Done by Deer met bijpassende opbergdozen. De botanische print is grafisch en past daarom prima bij de Scandinavische sfeer met boho touch bij ons in huis. De tinten groen matchen fijn met de groene muur en het roze van het behang. Maar ik kan me zo voorstellen dat deze kleur en print het met nog veel meer kleuren goed samen doet. De overtrekset is gemaakt van OEKO-tek textiel, wel zo fijn! De opbergdozen sluiten met een elastiekje om een houten knoop en zijn voorzien van de typische Done by Deer figuurtjes.

binnenkijken kinderkamer muziekwanddoos studio loco interieurtrend kinderkamer interieurblog meisjeskamer kinderkamer done by deer tiny tropics stokke sleepi tiny tropics kinderservies done by deer tiny tropics beddengoed

 

Wat vind jij van deze toevoegingen aan Skye’s kamertje? Liefs, Annelies