Juni is dit jaar met recht Γ³nze woonmaand. We staan deze maand namelijk met een woonreportage over onze woonboot in maar liefst twee woonbladen: in vtwonen en in het Duitse magazine Living at Home. De prachtige foto’s van de reportage zijn door Jeltje Janmaat gemaakt. Wat een gezellige dag hebben we ook met haar gehad! Hoe zo’n shoot voor zo’n binnenkijker in zijn werk gaat? Lees verder!

Een binnenkijker maken is voor vroege vogels

Ja zeker. Om negen uur stond Jeltje bij ons voor de deur. Je zou het misschien niet verwachten maar foto’s maken van interieurs; daar gaat flink wat tijd in zitten. Het bepalen van hoe je welke ruimte op de foto gaat zetten, klopt het plaatje dan, moeten er meubels iets verschoven worden, nog even wat kleur of contrast aanbrengen om de foto wel spannend te maken, hoe Scott en ik het beste gepositioneerd konden worden in de foto, etc, etc. Met meerdere ruimtes, twee hoeken in de tuin en het vlotje in het kanaal die ook meededen voor de binnenkijker, was het nog flink aanpoten om alles tot in de puntjes op de foto te krijgen.

Scott was natuurlijk op veel momenten het stralende middelpunt. Hij mocht voor de foto op de tuintafel zitten en koekjes eten, in het wiegje van zijn zusje op komst spieken. Hij vond het geweldig. Hij heeft het nog dagen gehad over de ‘mevrouw die foto’s bij ons kwam maken’. Hoewel we een hele dag bezig zijn geweest, vloog de tijd voorbij. Jeltje is een enorm leuk mens en heeft ervoor gezorgd dat we ons tijdens de fotoshoot enorm op ons gemak voelden. Tussen de middag hebben we gezellig met zijn drietjes aan de, toen net nieuwe, grote eettafel gelunched.

Na deze dag begint voor Jeltje nog een megaklus: het uitzoeken en bewerken van de foto’s. Van het resultaat kreeg ik een pdf met alle foto’s van de reportage. Mijn hart maakte een sprongetje. Wat was ons huis Γ©n wat waren wij verschrikkelijk goed vastgelegd.

Wat is het ook enorm leuk om het nu weer terug te zien. Scott nog wat jonger, ik met een zes maanden zwangere buik waar Skye nog in verstopt zat en ons huis nog friswit met de laminaatvloer, andere kleuraccenten en nog vrijwel compleet andere kinderkamers. Hoewel ik superblij ben met hoe de inrichting nu is, kreeg ik bij het zien van beide reportages wel een beetje heimwee naar hoe ons huis was. Gek he?

Al snel na het ontvangen van de pdf kreeg ik een belletje van Jeltje: “je komt in de vtwonen!”. Hoe bijzonder is dat: gewoon in het woontijdschrift dat hier al jaren maandelijks in de brievenbus valt! En even later kon Jeltje ons vertellen dat de reportage ook in een Duits woonblad, Living at Home, zou worden gepubliceerd. We worden nog beroemd ;-))

Het resultaat van de beide reportages vind je hieronder. Leuk om te zien hoe beide woonbladen een net even andere selectie uit de foto’s hebben gemaakt en daar beiden hele toffe bijpassende ‘shop in de stijl’-items erbij hebben gemaakt.

In de vtwonen

vide woonboot amsterdam scandinavisch modern wonen vtwonen gezin voor de deur woonboot vtwonen binnenkijker eettafel moeder zoon gezin witwonen kleurrijk vtwonen binnenkijker speelhoek peuter scandinavisch monochrome vtwonen shop in stijl dirksdotter woonboor eetkamer woonkamer vtwonen binnenkijker woonkamer gele stoel vloerkleed vatamsterdam vtwonen reportage keuken woonboot modern scandinavisch wonen scandinavisch modern wonen hal trap vtwonen binnenkijker kinderkamer jongenskamer peuter vtwonen shop in stijl kinderkamer woonboot amsterdam vtwonen binnenkijker werkruimte thonet fairf vatamsterdam vtwonen binnenkijker slaapkamer scandinavisch wonen woonboot vtwonen buitenleven shoppen vlotje

In Living at Home

En: welke reportage is jouw favoriet? En je favoriete foto? Ik kan nog niet kiezen. Onder ‘Wonen‘ vind je op mijn blog nog meer inspiratie op het gebied van interieur.