Afgelopen vrijdag had ik Elisah van Interior Junkie over de vloer om een hometour video te maken bij ons op de woonboot. Eén van de laatste vragen die Elisah stelde, was welke items in huis mij dierbaar waren. Ik antwoordde meteen dat dat de Thomet stoel is die mijn vader voor mij kocht op één van zijn wekelijkse kringloopjachten (hij had een vaste route van favoriete kringloopwinkels in Noord Holland). Later bedacht ik me dat er nog meer dierbare items in huis zijn. En dat die vrijwel allemaal op onze slaapkamer te vinden zijn. Tijd voor eens een nieuwe binnenkijker: op onze slaapkamer! 

Slaapkamer: ruimte waar je tot rust moet komen

Ik houd van een lichte basis voor de wanden. Zeker op de slaapkamer. Daar vind ik dat de sfeer een bepaalde sereniteit moet uitstralen zodat je ontspannen in slaap valt en weer wakker wordt. Alle muren in onze slaapkamer zijn daarom licht, is er voor de meubels een lichte houtsoort gebruikt en is de verdere aankleding met accessoires ingetogen gebleven. Onze slaapkamer is gestyled met een groot deel dierbare accessoires en items.

Items van mijn vader

Op die kringlooptochten vond mijn vader een antieke Thonet stoel. Een klassieke stoel en daarom juist een fijne combinatie met de meer Scandinavische sfeer van de rest van de spullen. Naast de kledingkasten (een kringloopvondst van mijzelf ;-)) staat een klassiek kastje dat mijn vader ook kocht bij de kringloop. Hij knapte het hout helemaal op en zorgde dat er mooi marmerblad op kwam. Ik kreeg het mee toen we trouwden en in Amsterdam Zuidoost gingen wonen. Op de kledingkast van Hans staat een ouderwets potje voetpoeder. Ook een kringloopvondst van hem!

Items van mijn moeder en zus

Een paar jaar geleden kreeg ik een grote schakelarmband van mijn moeder. Ze heeft hem gedragen toen zij zwanger was van mij. En omdat het 1. niet de stijl is van mijn zussen en 2. zij veel te dunne polsjes ervoor hebben, heeft mijn moeder hem aan mij gegeven. Ik draag hem heel vaak met heel veel plezier. En als ik hem niet draag dan ligt hij op een mooi plekje in onze slaapkamer. Op mijn kledingkast staan mijn sieraden. Daar achter zie je een kunstwerkje van klei staan dat mijn oudste zus voor mij had gemaakt toen ik geboren was (die zus is 18 jaar ouder dan mij). Ze maakte een babywieg en schilderde er mijn naam, lengte en gewicht op. Mijn andere zus (17 jaar ouder) maakte een borduurwerkje voor me. Die ga ik weer eens opsnorren!

Items van mijn oma’s

Mijn opa en oma van mijn moeders kant gingen jaren lang met de caravan overwinteren in Marokko. Ze kwamen van zo’n reis dan thuis met mooie minerale stenen en souvenirs als deze stenen kameel. Hij heeft altijd in hun huis gestaan. Na het overlijden van mijn oma mocht ik hem hebben. Net als het porcelijnen sieradendoosje. In dat doosje zitten dan weer wat sieraadjes die van mijn andere oma zijn geweest.

Waar koop ik het

Maan slinger: Urban Outfitters

Dekbedovertrekset: Beddinghouse

Bed: Ikea

Poster: Wemaqe

Lampje op de wand: Sticky Lamp van Droog

Hanglamp: Muuto