Op Ibiza zoeken wij echt het slow living op. We houden enorm van het rustigere noorden met haar rustieke dorpjes als Sant Carles de Peralta en Sant Gertrudis. In deze regio heb je ook prachtige biologische initiatieven. En het mooie is: je kunt er als bezoeker van meegenieten, from farm to table! In dit blog geef ik je drie tips voor hotspots voor biologisch eten op Ibiza!

Boerderij Terra Masia: biologisch eten op Ibiza en je veggies inkopen

Op onze laatste ochtend reden we in de buurt van Santa Eularia een vrijwel verlaten weg op. Richting boerderij Terra Masia. Op een magische Ibiza wijze wordt hier biologisch geboerd. De kleine huisjes op het land zijn wit, afgewerkt met riet. Onder afdakjes hangen grote rieten manden. Kozijnen en de bordjes bij de groenten in het veld zijn geverfd in een vergrijsde kleur mintgroen. De groenten en het fruit van het land zijn prachtig gepresenteerd in rieten maanden. Zo’n mooie boerderij heb je nog nooit gezien.

Terra Masia wil een voorbeeld zijn in het duurzaam en ecologisch verbouwen van groente en fruit. Je ziet dat de verbouw centraal staat. De velden zijn groot en netjes bijgewerkt. De huisjes zijn in verhouding klein. Eenvoud. Meer ruimte heeft dit boerencollectief niet nodig. Sinds vorige zomer kun je er ook terecht voor intieme diners. Van de producten die het land heeft opgeleverd wordt een diner gekookt. Helaas waren wij precies tussen twee events in op Ibiza. Anders had ik graag aan zo’n met wit laken gedekte tafel aan geschoven.

Deze grootste boerderij van het eiland is altijd open voor publiek en je bent meer dan welkom om een rondje te lopen om het in je op te nemen. Er is een mini-markt waar je een veggie box met groenten die biologisch op het terrein zijn geteeld kunt kopen.

biologisch eten op Ibiza terra masia
boerderij terra masia biologisch eten op Ibiza
biologische boerderij terra masia ibiza
biologisch eten op Ibiza groenten markt terra masia
biologisch eten op Ibiza boerderij terra masia
markt Ibiza terra masia
terra masia Ibiza
terra masia biologische boerderij restaurant

La Huerta: organic food truck festival op Ibiza (gesloten!)

Ook in de tuin van Agroturismo Can Jaume (Puig Den Valls) kun je je onderdompelen in de slow-farm-organic-food-life scene. La Huerta lijkt nog het meeste op een klein food truck festival maar dan in een relaxte Ibiza boho stijl (denk midden in een uitgestrekte sinaasappel- en palmboomgaard met hangmatten, day beds en andere relaxte banken met kussen afgetopt met lage tafels met vaasjes met bloemen en geurende kaarzen).  Bij La Huerta vertonen de beste restaurants van het eiland hun kunsten met hun meest speciale gerechten en drankjes. Die hapjes en drankjes worden in eigen stands bereid. Jij kunt deze healthy ‘tapas’ vervolgens uitproberen. Omdat de hapjes kleiner zijn, kun je van alles uitproberen.

De producten zijn organic en zoveel mogelijk op het eiland zelf verbouwd. Suf? Helemaal niet! Zo omschrijft La Huerta het zelf:

You can find a wide range of food from Sushi, BBQ, Colombian Ceviche, Wraps, homemade Pasta, Burgers, exquisite Salads and Desserts in La Huerta. All ingredients are organically produced or sourced on the island.

The bar offers organic coffee, juices, wines, beer and homemade cocktails. What about a coffee “La Huerta” with cinnamon and vanilla foam? Or a fresh “Spicy Cucumber” cocktail?

Je kunt er elke zaterdag van 18.00 tot 00.00u terecht om te dineren op deze bijzondere plek. Oja: ook erg kidsproof!

la huerta food truck festival ibiza

Aubergine by Atzaro: biologisch dineren naast de groentetuin

Aubergine ademt de sfeer uit van het slow living in het noorden van Ibiza. Het restaurant is chic en rustiek tegelijk: ook hier ingericht met rieten en vergrijsde mintgroen elementen. Naast het restaurant ligt de uitgestrekte tuin waar de ingrediënten voor het menu worden verbouwd: ook hier echt from farm to table dus. Het menu verandert met de seizoenen.

Het restaurant heeft twee terrassen. Eentje met de metalen mintgroene stoeltjes (terras 2 als je wilt gaan reserveren) en eentje met de houten stoeltjes (terras 1). De tuin waarin je eet is prachtig aangekleed en intiem gemaakt met hoekjes, verhogingen en veel planten. Een perfect avondje uit dus. Kinderen kun je met een gerust hart meenemen. Er is zelf een klein speeltuintje bij.

aubergine atzaro biologisch eten op ibiza
zonsondergang aubergine atzaro ibiza
biologisch eten aubergine ibiza
biologisch eten op ibiza restaurant aubergine
restaurant tuin ibiza aubergine
loungeplek aubergine ibiza met kinderen
uiteten familie ibiza restaurant aubergine

Wil je meer lezen over Ibiza? Neem dan eens een kijkje op een van de onderstaande blogs:

Mijn shoptips in Ibiza stad

Interieurtrends volgens Sluiz Ibiza

Ibiza tips

Ibiza met kinderen

Zo maak je een echte Ibiza tuin

Meer over reizen en uitjes vind je onder de categorie Eropuit.