Het is alweer een tijdje terug dat ik op mijn blog nieuwe parels deelde op het gebied van interieur. Deze ronde van #brandnew laat ik jullie kennis maken met designs in het teken van crowdfunding en met een heerlijk tropisch tintje!

Flower Constellations van House of Thol

Met sommige dingen ben ik gewoon niet handig (of als je het aan Hans zou vragen: dan ben ik in heel veel dingen niet handig ;-)). Eén van die dingen is bloemen mooi in een vaas zetten. Ik doe maar wat. Ik zet een bos het liefste met elastiek en al in de vaas. Dan blijft het nog een beetje mooi staan. Met losse bloemen ben ik echt complety lost.

Maar gelukkig is er een oplossing nabij: begin september lanceert House of Thol na een crowdfundingsactie de ‘Flower Constellations’. Met de Flower Constellations is het heel eenvoudig om met minder bloemen sierlijke boeketten maken, in vazen die je al in huis hebt.

In de messing schijfjes zijn patronen geperforeerd die afgeleid zijn van de sterrenbeelden. Door dit patroon ontstaat er een speelse verdeling van de bloemen in je vaas. Het idee is gebaseerd op de Japanse bloemschikkunst Ikebana, waarin de schoonheid van bloemen en onderlinge compositie van losse bloemen wordt gevierd. De Flower Constellations kun je keer op keer gebruiken. Ze zijn zo ontworpen dat ze vanuit een platte vorm door middel van induwen simpel vast te klemmen zijn in vazen met verschillende diameters.

De komende weken worden de sterrenbeelden één voor één onthuld op de website van House of Thol. Ik heb de Boogschutter variant (want that’s me!) alvast besteld. Je bestelt een Flower Constellation tot half augustus nog met een early bird korting.  Zou jij voor je eigen sterrenbeeld gaan of voor die van iemand anders?

the talend lab made scandinavisch wonen interieur interieurtrends kapstop kaptafel trolley

TalentLab by MADE

Een tijdje terug mocht ik aanwezig zijn bij een diner in de showroom van MADE op het Amsterdamse Rokin (ben je er nog niet geweest: zeker eens doen! De meubels en accessoires zijn top en het is fijn de designs eens offline te zien en te voelen). Die avond maakte ik voor het eerst kennis met het concept Talent Lab van MADE. Via dit crowdfunding platform hebben jonge, talentvolle designers de kans om zich in de kijker te spelen. En voor jou als interieur liefhebber is het dé manier om een prachtig design item voor een goede prijs te scoren.

Hoe werkt het:
Elke twee maanden presenteert MADE een shortlist van zo’n 20 à 30 designs die zij hebben ontvangen. Van die ontwerpen worden eerst prototypes gemaakt, vervolgens prachtig gefotografeerd en toegevoegd aan de TalentLab website. Wanneer één van de ontwerpen jouw hart een sprongetje laat maken, kun je een klein (overigens volledig refundable) bedrag inleggen waarmee je jouw interesse laat zien. Zodra dat design 100% van het crowdfunding doel bereikt, wordt het daadwerkelijk gefabriceerd en verkocht in de webshop van MADE. Voor de liefde die je hebt laten blijken, krijg jij vervolgens een 30% early-bird korting op de uiteindelijke MADE prijs. Zie je het item toch niet meer zo zitten? Dan krijg je je aanbetaling weer terug.

behang roomblush tropical print scandinavisch wonen interieur interieurtrends

Tropical vibes met Roomblush

Scott’s kamertje kreeg een tijdje terug al een update met het prachtige Panthera behang uit de Jungle Collectie van Roomblush. Eline heeft wat mij betreft zich weer overtroffen in haar nieuwe collectie behang met tropische karakters. Mijn absolute favoriet uit de nieuwe collectie Roomblush behang is die met de Terrazzo Pastel print (zie foto hieronder). Het heeft al mijn lieveingskleurtjes aangevuld met een donkergroene kleur. Een perfecte combinatie met ons interieur en de groene Novilon vloer! En terrazzo is sowieso één van de interieurtrends die je in de gaten moet houden de komende tijd.

Ik heb dit behang op het oog voor de wand achter de eettafel. Ik ben al die witte muren beneden opeens zat. Wat denk jij: durf ik het aan of niet??

terrazzo pastel behang roomblush scandinavisch wonen interieur interieurtrends 2019

zomerse bloemen flower constellations

Fotografie Flower Constellaions: Masha Bakker Fotografie

sterrenbeelden bloemschikken house of thol flower constellations flower constellations house of thol  house of thol dutch designbloemen in vaas bloemschikken diy flower constellations

Wil je nog meer inspiratie op het gebied van Scandinavisch wonen en interieurtrends? Neem dan een kijkje onder Wonen.