Echt. Ik ben een beetje verliefd op haar: Faye Bone. Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. En dat met 3 kids, waarvan de jongste banjer ongeveer even oud is als Skye. Maez is een grote boef, net als Skye. Ze hadden tweelingzusjes kunnen zijn. Ook qua typetjes en uiterlijk. Grappig! Grote zus van Maez is Dyem. Dyem gaat alweer een paar jaartjes naar de basisschool. Daarom was ik benieuwd naar wat zij mee naar school krijgt in haar broodtrommel. Wat denk jij dat deze fashion mom mee geeft aan Dyem?? Lees hieronder gezellig mee!

Kijkje in de broodtrommel van Dyem

Hoe oud is je kindje?
Alweer 8 jaar (help!)

Wat voor broodtrommeltje hebben jullie? Gebruiken jullie er eentje of meerderen?
Ze krijgt een ‘boho tiffin’ mee die bestaat uit 3 bakjes op elkaar gestapeld van verschillende maten. Ideaal want alles past er in! En ze zien er te leuk uit. Daarnaast krijgt ze als drinkfles eentje mee van Corkcicle. Blijft het lekker koel in.

Waar is de inhoud van het dagelijkse broodtrommeltje uit opgebouwd? Wat zijn jouw tips voor variatie?
Dyem is een lastige met beleg. Want van het hartige beleg vind ze vrijwel niks echt spectaculair. Dus we komen vaak uit bij smeerkaas, kipfilet en 1x in de week mag ze zoetigheid op haar brood. Chocopasta of pindakaas. Verder krijgt ze groente en fruit mee. Dat kunnen snack komkommers, paprikaatjes of tomaatjes zijn.Β  Qua fruit eet ze ook heel divers; van blauwe bessen, druiven tot aan mandarijn en aardbeien.

broodtrommel boho tuffin

Doe je ook wel eens wat extra’s?
Vaak krijgt ze een koek mee met granen of een liga.

Wat vind je kind het allerlekkerst en wat absoluut niet? Houd je daar rekening mee?
Zoetigheid op brood en veel fruit. Maar zoetigheid vind ik elke dag too much, dus we afgesproken dat dat 1 dag van de week mag. We houden zeker wel rekening met wat ze wel en niet lekker vinden. Zo zonde als je de inhoud weer terug krijgt.

Wat geef je mee om te drinken?
Vanaf het begin af aan krijgt ze en ook haar grote zus, water mee naar school. Om de dag mogen ze 2 zoetigheidjes en die bewaren ze altijd voor na school.

gezonde broodtrommel

Faye’s luizenmoeder moment

Heb je eens een luizenmoeder momentje op de basisschool of een blunder meegemaakt?Β 
Ik ben wel eens vergeten dat ze schoolfoto had…. Nu is het niet zo dat ze er normaal gesproken niet uitziet. Maar voor de foto pak je altijd toch een beetje meer uit. We krijgen tegenwoordig zoveel mails dat ik het niet bijhoudt haha.

Ook hebben ze 1x in de zoveel tijd een gezonde week, die ze vervolgens nog een aantal weken doortrekken. In die week mag je geen koek mee naar school. Dyem heeft naast haar brood en fruit altijd nog wel wat trek, dus dan vind ik een granenkoek meer dan prima. Het is niet zo dat ze een chocolade ding in haar mik stopt. Nou goed, dus die kreeg ze gewoon mee. Alleen dit werd niet zo goed ontvangen en moest Dyem haar koek op de gang opeten. Vervolgens naar school gegaan en gezegd dat ik het een beetje gek vind dat de kids wel chocopasta op hun brood mogen, limonade in hun bekers maar mijn kind geen granenkoek mag eten. Koekoek! Inmiddels mag iedereen weer koek mee πŸ˜‰

Meer broodtrommel inspiratie

Een aantal basisschool moeders gingen Faye al voor in deze rubriek. Lees vooral nog eens terug wat hun kids in de broodtrommel mee naar school kregen: kijkje in de broodtrommel