Maandag 1 april is het zover. Nee, het is geen grap: het is Scott’s eerste wenochtend op zijn basisschool. Aan het idee dat mijn mannetje vier is en naar de basisschool gaat, ben ik ondertussen aardig gewend. Maar van de week kreeg ik opeens paniek om de praktische zaken. Zoals broodtrommeltjes die voorbereid moeten gaan worden. Omdat ik altijd koos inspiratieloos ben op dat vlak, heb ik verschillende moeders – die al wat meer basisschool ervarging hebben -gevraagd een kijkje in het broodtrommeltje te geven van hun kindjes. Ik vroeg ze ook meteen even naar hun luizenmoedermoment. Want elke moeder maakt blunders op het schoolplein en gedeelde smart is halve smart, niet waar?

Wat zit er in de broodtrommel van Julius en Jozua

We trappen af met de broodtrommeltjes van Julius (6) en Jozua (4). Hun broodtrommeltjes worden klaargemaakt door mama Janet van Sticky Flour. Met een moeder die zo lekker kan bakken, moeten die broodtrommeltjes ook wel een feestje zijn!

Wat voor broodtrommeltje hebben jullie? Gebruiken jullie er eentje of meerderen?
Wij gebruiken de broodtrommeltjes en drinkflesjes van ‘blafre’. En daarnaast hebben we doppers en lego broodtrommeltjes als reserve.

Waar is de inhoud van het dagelijkse broodtrommeltje uit opgebouwd? Wat zijn jouw tips voor variatie? 
Ik varieer elke dag volop en geef ze 5 tot 6 verschillende dingen mee naar school. Verschillende combinaties die bestaan uit fruit en groenten; stukjes appels, passievrucht, mango, meloen, bosbessen, frambozen, aardbeien, vijgen, peer, mandarijn, sinaasappel, komkommer, tomaat, paprika, wortel, druiven, nectarine, abrikoos, kiwi. (Jozef.. wat een lijst) Ik wilde dat ik dit vroeger had, en daar komt gelijk naar boven waarom ik dit doe ;). Ik kreeg een appel of peer mee en vond dat echt verschrikkelijk. Lekker was het wel hoor, maar het was altijd hetzelfde dus besloot ik toen ik zelf kindjes kreeg er elke dag een feestje van te maken. Althans.. ik vind het zelf een feestje.. of zij er ondertussen nog zo over denken vraag ik me af. #verwendenesten.

Doe je ook wel eens wat extra’s?
Zo nu en dan geef ik ze wat extra lekkers mee denk aan chocolade, zelf gebakken lekkers of snoep (Waar gaat het hier mis?). Als ze moeten overblijven, maak ik ’s ochtends kleine banaan-ei pannenkoekjes (die dingen zijn dan wel weer verantwoord) die ze mee kunnen nemen voor tussen de middag. Icm met wat honing/kaneelsuiker en bosbesjes is dit een geniale combi.

Wat vind je kind het allerlekkerst en wat absoluut niet? Houd je daar rekening mee?
Ze vinden alles lekker. Vaak genoeg gaat het trommeltje even de klas rond om al het fruit te benoemen waarna de vitamines overspoelt zijn door alle bacillen, maar ach iedereen weet nu wel de naam van het stuk fruit/groente. Nom nom. Eetsmakelijk schatje

Wat geef je mee om te drinken?
Ze willen melk. Ja echt.. ze zijn er gek op. Allebei. En ik snap er niks van. Maar hee.. alles beter dan cola.

Janet’s luizenmoeder moment

Heb je al eens een luizenmoeder momentje op de basisschool of een blunder meegemaakt?
Hihi. Een #luizenmoedermoment. Ja hoor. Op een dag bracht ik Julius naar school. Jozua was nog 2 jaar en zeulde ik met mij mee. Ik hielp Juul met zijn jasje en Jozua hield ik ergens dicht tegen me aan geklemd niet beseffende wat hij aan het doen was tot ik iedereen hoorde gniffelen. En gut.. Jozua had een tampon in mijn jas gevonden.. en een fikse ook. Hihi. Maar joh.. dat is al weer een eeuwigheid geleden.. toen Juul nog 4 was. 

broodtrommel lego

 

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me dan even een mailtje!