Het is bijna moederdag. We willen mijn moeder dan verrassen met een zelfgemaakte taart. Met de kinderen is een simpel recept wel zo handig. En om zeker te weten of ons recept ook lekker is, testten we hem laatst alvast zelf! Missie makkelijke, smakelijke cheesecake geslaagd! Doe je mee met deze no bake cake?

Ingrediënten voor de Optimel cheesecake

Als basis voor de cheesecake kozen we voor de lichtzoete, magere kwark van Optimel. In de smaak Vanille. Je kunt ook heel goed één van de andere smaken ervoor gebruiken, zoals aardbei. Dan krijg je een zachtroze cheesecake. Je kunt de cheesecake nog lichter maken door slankroom te gebruiken in plaats van de slagroom. Als topping op de cheesecake kozen wij voor rood fruit: aardbeitjes, frambozen en bramen. Je kunt er ook een tropische variant van maken met bijvoorbeeld mango!

  • 500 gram magere (Optimel) kwark
  • 250 ml verse slagroom
  • boter
  • paneermeel
  • 1 pak lange vingers
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • vers fruit naar keuze

Verder heb je natuurlijk een (ronde) taartvorm nodig!

Zo maak je de Optimel cheesecake

Voorbereiding

Stap 1: Pak de gelatine blaadjes en laat ze ongeveer 5 minuten wellen in een kommetje met koud water.

Stap 2: Gebruik wat boter om de taartvorm mee in te vetten. Bestrooi de bodem van de taartvorm vervolgens met wat paneermeel.

Stap 3: Bedek de taartbodem met de lange vingers. Breek de vingers eventueel in stukjes om ze passend te maken.

De vulling maken

Stap 4: Knijp de gelatine vellen uit en voeg die toe aan pannetje warm water (circa 8 eetlepels, het water moet niet koken). Roer de gelatine goed door het warme water zodat het een egaal goedje wordt.

Stap 5: Breek de twee eieren en gebruik alleen het eiwit. Klop het eiwit net zo lang op tot het lobbig en stevigs is.

Stap 6: Klop ook de slagroom tot die stevig is.

Stap 7: Meng de Optimel kwark, de slagroom en de eiwitten en als laatste de warme gelatine door elkaar. Zorg dat alles goed door elkaar is geroerd. Je kunt er voor kiezen om ook wat kleine stukjes fruit door het mengsel te roeren.

Versieren

Stap 8: Garneer de Optimel cheesecake zoals jij dat wilt! We maakten een rondje van gesneden aardbeien in het midden. De rest van aardbeien, frambozen en bramen strooiden de kids er omheen. Klaar is Kees!

Skye en ik hebben hem samen geproefd. Ons oordeel? Een lichtzoete cheesecake met een heerlijk zachte bodem van de lange vingers. Wij gaan hem zeker voor oma maken! Ga jij ook aan de slag met deze cheesecake voor moederdag? De cheesecake met Optimel is natuurlijk ook geschikt voor je verjaardag of gewoon lekker zomaar! Enjoy!!!