Denk je bij Mexicaans eten aan grote burrito’s met bakjes quacamole en zure room erbij? Lekker hoor. Maar een echte Mexicaanse smaaksensatie beleef je pas bij restaurant Coba in Amsterdam Noord. Hier lees je waarom je hier echt eens naar toe moet!

Uniek Mexicaans dineren Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord gebeurt veel. Er wordt veel gebouwd en plekken veranderen van functie. Het gebied rondom de Meeuwenlaan herbergt sinds een aantal jaar steeds meer fantastische restaurants. Coba Taqueria is één daarvan. Op de hoek van de Schaafstraat is een voormalige garage omgetoverd naar een taqueria. Zodra je de deur doorgaat, waan je je in Mexico. Nee, niet door dat alles volhangt met dierenhuiden en sombrero hoeden. Het interieur is robuust en perfect afgestyled met kaarsen (all over the place, heerlijk!), planten en wandkleden. Fijn aan deze tent is dat het ruim is opgezet met gezellige, lage tafels en krukjes, zodat je niet op schoot zit bij de buren. Achter een lange bar worden verrassende cocktails gemaakt.

De voormalige garage op de hoek van de Schaafstraat (in Amsterdam Noord, een meer dan prima stukje trappen vanaf Amsterdam CS (pondje over naar rechts). Daar dus, daar opende Coba Taqueria. De loods waarin het Mexicaanse restaurant – gerund door twee ras-Amsterdammers – huist werd kleurrijk en met veel smaak verbouwd tot een net-echt-in-Mexico taqueria met uiteraard een fikse ruige Amsterdams-Noord schwung. Want we zijn wel in het Brooklyn van de Lage Landen. Lange bar, gezellige zitje, lekker ruim opgezet want niemand zit graag bij de buren op schoot en een open keuken achter glas waar je voor je gevoel bijna in zit. Of in elk geval ingetrokken wordt.

Verwacht overheerlijk spicy food en frisse drankjes (eindelijk een Amsterdams adres met goede watermeloensap zoals je ‘m op Bali drinkt, en in Mexico uiteraard, niet zo’n slap melig aftreksel) en sluitingstijden naar goeddunken van de eigenaren. O, en sprinkhanen, die kun je er ook eten. We love. Alles. Van maandag tot en met woensdag zijn ze gesloten, van donderdag tot en met zondag is het bal. Even reserveren (een belletje, maar via Facebook kan ook) is handig: er zijn niet heel veel plekken en de luitjes van Coba, stellen je niet graag bij de deur teleur.

Oh, en voor súpergoede cocktails wil je ook echt hier zijn. Combineer jouw bezoek aan dit Mexicaanse restaurant eens met mijn andere tips voor Amsterdam hotspots!

In de omgeving van Coba Taqueria

in Amsterdam Noord, een straatje achter de Aambeeldstraat waar je niet 1, 2 maar 3 (zomer)favorieten vind, namelijk Hotel de Goudfazant (dé klassieker waar het eigenlijk nooit mis gaat), Hangar (het meest aantrekkelijke stadstrand van de stad, helaas is het met de bediening iets minder jevanhet gesteld. Behoorlijk slecht zelfs) en FC Hyena, opende Restaurant Coba. Een taqueria is het. En taqueria Coba, of Coba Taqueria, is een blijvertje, zoveel is zeker. Chateau Amsterdam Verbroederij Wondr een paar deuren verder zit Skatecafé, dikke – voordelige – pret, absoluut ook voor niet-skaters)