De Stille week is begonnen. De week van Palmzondag tot aan Pasen. Een week die door de corona crisis voor iedereen een stuk stiller is geworden dan anders. Stilzitten hoeft niet. Stil zijn en bezig zijn kunnen prima samen gaan. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met de leuke DIY’s voor Pasen die ik voor jullie heb verzameld in dit blog!

Onze Paastak met papierkunst van Jurianne Matter

Dit jaar had ik iets anders voor ogen met onze paastak. Ik wilde er een verhaal mee vertellen. Een verhaal dat niets te maken heeft met paaseitjes of paashaasjes. Een verhaal van hoop. Dat kunnen we goed gebruiken in deze bijzondere tijd.

Een tijdje geleden bestelde ik de Kore bloemen en bladeren van Jurianne. En laatst nog de papieren vogeltjes. De vormgeving van de vogeltjes deed me denken aan de tekeningen van de vredesduif die je in veel kinderbijbels voorbij ziet komen. De duif die de eerste olijftakjes vindt na de zondvloed. De duif die de Heilige Geest voorstelt na Jezus’ hemelvaart.

paastak papieren hangers

Ik wist meteen dat deze vogeltjes een mooie, hoge plek moesten krijgen in onze paastak. Een teken van hoop. Dat we er met zijn allen weer uitkomen. Dat deze crisis misschien ook juist nieuwe, mooie inzichten met zich meebrengt. Hoop voor de toekomst omdat het voor heel veel mensen een onzekere tijd is, ook na opheffing van de maatregelen. Bestaat je bedrijf nog? Heb je je baan nog wel?

De vogels zweven boven de bloemen en bladeren. Die in de wind mee bewegen op hun stelen en takken. Net zoals wij nu moeten meebewegen in de noodzaak van deze corona maatregelen. We breken niet. We buigen alleen maar een beetje!

paastak eettafel

De leukste DIY’s voor Pasen

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan voor je paastak? Dan heb ik twee hele toffe tips voor je:

  1. Ga net als Ilse paaseieren met de hand schilderen en geef die een plekje in je paastak!
  2. Of maak net als Cheryl papieren kristallen voor in de paastak!
    (Wij hadden ze een tijdje terug ook papieren kristallen in de kerstboom. Wat een topidee om die ook voor de paastak te gebruiken!)

Of wat dacht je van deze te leuke DIY’s voor Pasen:

  1. Een paasei vlechten: erg leuk voor de kinderen om te doen!
  2. Doe je tulpen in een bolvaas: weer eens wat anders en het geeft je interieur instant happiness!
  3. Maak paashazen van klei: hoe cute zijn deze!
  4. Maak kleine vaasjes van uitgeblazen eieren.
  5. Maak een vogelhuisje van een melkpak!
  6. Versier een ei met konijnenoortjes van ijzerdraad. Superleuk voor bij het paasontbijt of de paasbrunch!

Last but not least: Ik wens jullie allemaal heerlijke Paasdagen toe!