DIY underlayment commode

Zoals jullie ondermeer in het blog over Scott’s babykamertje hebben kunnen lezen, hebben we de commode op zijn kamertje zelf gemaakt. Half augustus ging meneer over naar een ‘grote jongensbed‘ en daarmee verdween ook de commode van zijn kamertje. Voor Skye hebben we een brocante trolley gevonden en opgeknapt die we gebruiken als commode. De DIY underlayment commode van Scott’s kamertje ligt hier nu ongebruikt. Daarom besloot ik hem een tweede leven te geven via de tweede ronde van #payitforwardxdirksdotter. Het nadeel van zo’n weggeefactie? Je kunt maar een persoon blij maken! Daarom deel ik vandaag op het blog hoe wij precies deze commode hebben gemaakt, zodat je ‘em eventueel ook nog makkelijk zelf zou kunnen maken! Hoe we het ledikant maakten, volgt binnenkort (moet nog even wat opmeten enzo ;-))!

iek en jet kinderkleding DIY underlayment commode

Wat heb je nodig voor de DIY underlayment commode

Materiaal:

Gereedschappen:

 • Inbussleutel
 • Schuurpapier
 • Zaag
 • Boormachine
DIY underlayment commode binnenkijker ouders van nu

Foto: Bart Honingh voor binnenkijker Ouders van Nu

Aan de slag voor de DIY underlayment commode

 1. Okay, bij stap 1 moeten wij met de billen bloot. Aangezien wij niet van die doorgewinterde DIY-ers zijn, bestelden wij de benodigde stukken steigerbuizen op maat bij Steigerbuis Online. Maar anders is het dus: eerst de steigerbuizen op maat zagen. En de underlayment plaat (ook die lieten wij in de bouwmarkt op maat al zagen;-)).
 2. Schuur het underlayment grondig.
 3. Pak de 55 cm buis en doe daarvan een kant in de ronde voetplaat en zet hem vast met de inbussleutel. Schuif het enkele scharnierstuk om de buis. Zet dit scharnierstuk halverwege de buis vast. De andere kant van de 55 cm buis in het kniestuk en draai die ook vast. Met de andere 55 cm buis volg je dezelfde stappen.
 4. Nu is het de beurt aan de 90 cm buis. Schuif om de buis  eerst een oogdeel van een enkel scharnierstuk, vervolgens een haak, weer een oogdeel van een enkel scharnierstuk een haak en sluit af met een enkel scharnierstuk. Zorg dat tussen elk onderdeel 15 cm zit. Zet de onderdelen weer vast met een inbussleutel. Herhaal dit indien je er voor kiest om geen u-profiel te gebruiken.
 5. Pak de 85 cm buis en plaats die in de kniestukken die al aan de twee 55 cm buizen zijn vastgezet. Zet weer vast met een inbussleutel.
 6. Pak vervolgens de 40 cm buizen. Doe elke buis in een van de scharniervoeten. Zet ze vast met een inbussleutel.
 7. Plaats de andere kant van de 40 cm buizen in de enkele scharnierstukken.
 8. Vervolgens bevestig je de ronde voetplaten, de scharniervoeten en het aluminium u-profiel.
 9. Schuif de plaat underlayment in het u-profiel. Je bevestigt het underlayment tenslotte op het oogdeel van de enkele scharnierstukken.

Klaar is Kees!! Of Jet. Of wie dan ook! Maak jij de commode ook? Deel dan een foto op instagram met #dirksdotterdiy!