Op Skye’s kamertje kon ik nog wel een leuke opberger gebruiken. Al een hele poos had ik een ongebruikte draadmand van de Action in de schuur staan. Die kreeg een pimpbeurt en vervolgens een mooi plekje op haar kamertje!

Pimp je draadmand!

Pompoms zijn altijd een goed idee: met die fluffy dingen geef je meteen een speels en vrolijk effect. Ze zijn vrij simpel te maken. Je hebt een beetje geduld, wat wol en pompommakers nodig (of maak die zelf van karton). Ik kocht mijn pompommakers een tijdje terug bij de Hema. Erg makkelijk!

  1. Kies kleuren wol naar jouw keuze uit. Voor deze pompoms gebruikte ik de volgende kleuren: wit en koraalrood (kleur 31) van de Supersoft wollijn van de Zeeman, de kleuren soft grey, pearl en ice blue van de Epic wollijn van Yarn and Colors (deze kleuren gebruikte ik ook voor de regenboog die ik voor Skye’s kamer maakte) en de kleur peach van de Fabulous wollijn van Yarn and Colors (die kleur gebruikte ik eerder voor de herfstslinger met pompoentjes).
  2. Omwikkel de pompommakers met de wol, doe maar lekker veel! Knip de wol los en bind de pompom vast met een draad. Zorg dat je een van de uiteinden van de draad lange genoeg houdt zodat je de pompom er later mee kunt vastbinden aan de draadmand.
  3. Is een pompom je niet helemaal fluffy genoeg na het doorknippen van de woldraden (dat kan zeker het geval zijn wanneer je de pompom van wat grovere wol hebt gemaakt), geef hem dan nog even een kappersbeurt. Wanneer je de draden iets knipt, dan worden ze meer fluffy!
  4. Knoop de pompoms vast aan de draadmand. Wissel daarbij af met de grootte en de kleuren van de pompoms. Geef de draadmand een mooi plek en vul hem met je mooiste spulletjes! Klaar is Kees!

Heb jij ook jouw draadmand gepimpt? Deel hem dan op instagram met #dirksdotterdiy! Leuk om elkaars creaties voorbij te zien komen1 Happy pompomming! ;-))

draadmand pompoms diy

draadmand pompoms diy