Sinds de geboorte van Skye ben ik me steeds meer bewust van onze leefstijl. En de troep die je daarbij verzamelt. Elke week verbaas ik me over hoeveel afval ons huis verlaat. Ik heb dat al enigszins kunnen downsizen door deels wasbare luiers te gebruiken (maar daarover later meer!). Ik dwaal misschien een beetje af maar wat ik bedoel te zeggen is dat ik steeds vaker voor duurzamere keuzes ga. Ook op het gebied van speelgoed. Hierbij een fijn lijstje stylish én duurzaam babyspeelgoed!

Houten duurzaam babyspeelgoed

Huh? Hout? Duurzaam? Er is toch een boom voor omgekapt. Dat klopt maar: het speelgoed van Plan Toys wordt bijvoorbeeld gemaakt van rubberbomen die geen rubber meer geven en daarmee hun functie verliezen. Heel fijn vind ik de pastelkleurige lijn die ze hebben. Perfect voor meisjes en vriendelijk in je jnterieur!

Het hout voor het speelgoed van Grimm komt uit duurzaam beheerde bossen uit Europa. Voor dit speelgoed is dus geen roofbouw gepleegd in een trooisch ourwoud wel zo fijn om te weten dus!

Handgemaakt duurzaam babyspeelgoed

Ik houd van handgemaakte spullen. Wel door een ander want zelf ben ik zeker niet zo crea bea of handig. Heel tof vind ik de knuffels en bijtringen van Afkes. Zij verft zelf haar stoffen. Zachtroze maakt ze bijvoorbeeld meg behulp van biet! Hoe leuk is dat! Je hebt dan een prachtig handgemaakt product dat helemaal vrij is van allerlei chemische troep. Ook bij House of Oelie vind je de leukste handgemaakte knuffels en rammelaars. Allemaal gemaakt in Nederland.

V@tamsterdam ken je wellicht van de prachgige kussens met poppetjes erop. Maar je wist vast nog niet dat je we ook een speen/knuffeldoekje, speenkoorden en houten speelgoed terecht kunt? De spullen worden niet alleen gemaakt van duurzame materialen ook worden ze gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

duurzaam babyspeelgoed

Alles op een rijtje

Op onderstaande foto’s zie je onze favoriete duurzame babyspeelgoed op een rijtje. Van links naar rechts:

Knuffel vosje: Afkes (net als het knuffel/speendoekje dat over Skye’s bedje hangt in de bovenste foto)

Houten regenboog: Grimm

Knuffeldoekje huisje: v@tamsterdam

Vormpjes speeltje: Plan Toys

Bijtring met oortjes: Afkes

Knuffel ijsje: House of Oelie

duurzaam babyspeelgoed duurzaam babyspeelgoed duurzaam babyspeelgoed duurzaam babyspeelgoed

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie op het gebied van speelgoed en kadootjes? Lees dan mijn blog over kraamkadootjes