Dat je voor uitdagend en educatief speelgoed bij Lilliputiens terecht kon, wist je misschien al. Maar wist je al dat ze een hele nieuwe collectie houten speelgoed hebben? De serie houten speelgoed is geschikt voor kindjes vanaf 12 maanden. In dit blog stel ik je voor aan deze nieuwe houten leukerds van Lilliputiens! Duurzaam speelgoed is helemaal niet suf!

Waarom houten speelgoed?

Met kinderspeelgoed zit je al gauw thuis met een te kleurrijke, plastic kermis. Ik probeer dat te voorkomen en te combineren met houten speelgoed. Hout speelgoed heeft vaak een warmer karakter en is meer interieurproof dan andersoortig speelgoed.

Maar er zijn nog meer voordelen die komen kijken bij houten speelgoed:

1) Houten speelgoed is duurzaam, onverwoestbaar en gaat heel lang mee.

2) Hout is veilig, de verf is op waterbasis en de figuren zijn gemaakt van FSC* hout.

3) Houten speelgoed is goed voor de motoriek omdat ‘grove’ stukken hout steeds anders vastgepakt kunnen worden. Bovendien heeft hout een natuurlijk gewicht, in tegenstelling tot plastic bijvoorbeeld, wat zwaar of licht kan zijn. Hierdoor leert het kind iets over gewicht, wat ook de oog-hand coördinatie ten goede komt.

4) De fantasie wordt geprikkeld doordat de stukken meerdere dingen tegelijk kunnen zijn, de vorm is ‘open’, niet ingevuld. Het voelt ook nog eens fijn aan aangezien hout de temperatuur van de hand aanneemt.

Nieuw bij Lilliputiens: Duurzaam speelgoed van hout

Met de nieuwe serie houten speelgoed speelt Lilliputiens verder in op de ontwikkelingsbehoefte van jonge en iets oudere kinderen. De fijne motoriek en creativiteit worden door het spelen met hout ontwikkeld en gestimuleerd. Hout voelt goed aan en uiteraard is het gebruikte hout FSC gekeurd. Dus pak die blokken, stapeltoren of wigwam en laat de fantasie de vrije loop. De ontwikkeling volgt vanzelf!

Bekijk en shop hier: Lilliputiens collectie bij Ilovespeelgoed.

Wist je dat de Speelgoed van het jaar ook een categorie duurzaam speelgoed heeft?
Lees hier wie de titel Duurzaam speelgoed van het jaar heeft gewonnen!

Dit zijn de houten leukerds uit de nieuwe collectie:

Wigwam & de indiaantjes

Eindeloos verhalen bedenken en je fantasie de loop laten!

speelgoed wigwam


Alice of Georges stapelpiramide

Lekker mixen & matchen: geef Alice of George steeds een ander uiterlijk!

babyspeelgoed
houten stapelpiramide lilliputiens

Jungle Blokken

Deze set heeft 36 blokjes. Wat ga jij er mee bouwen? Een dierentuin?

houten speelgoed blokken

Marius Puzzel Tractor

Marius heeft een food truck. Wat is jouw favoriete product om met de tractor te verkopen? De blokjes hebben verschillende kanten namelijk.

houten speelgoed trekkar

Bouwset Auto of Tractor

Haal ze in- en uit elkaar. Voor de echte bouwers onder de kleintjes. Maak je losse voertuigen? Of juist een heeeeeeele lange?

houten speelgoed tractor
houten speelgoed auto
houten speelgoed

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Lilliputiens.