We wonen nu al bijna acht jaar op onze woonboot. Voor vrijwel alle muren kozen we voor een van de standaard witte RAL-kleuren op de muur. Ook in de hal. Die hebben de afgelopen jaren wel het een en ander te verduren gehad. Vooral de muur in de hal: een hond die zich er regelmatig uitschudt en (kinder)schoenen die uitgeschopt worden en tegen de muur belanden. Echt fris wit was die muur dus niet meer. Daarom ging ik aan de slag met de nieuwe muurverf Histor Clean.

Tijd voor een update

Voor de inrichting vind ik een rustige basis erg belangrijk. Maar na al die jaren wilde ik toch net even ietsje anders. De uitgebreide lijst met beschikbare kleuren van Histor Clean heb ik grondig doorgenomen. Vrijwel meteen viel mijn oog op de kleur Damp. Een zacht grijze tint met een koele ondertoon. Deze kleur past perfect bij de verschillende wandhaken die al aan de muur hingen en bij onze groene vloer.
hal interieur scandinavisch wonen woonboot

Histor Clean muurverf: schoon in een handomdraai

Omdat ik weet dat die hond zich er echt wel blijft uitschudden als hij heeft gezwommen en de mannen hierin huis hun schoenen straks echt niet op eens heel netjes gaan neerzetten, is de muurverf Histor Clean echt een uitkomst. Niet alleen is de verf makkelijk en snel dekkend aan te brengen. Eenmaal droog kan hij ook uitstekend worden afgenomen.

Natuurlijk namen we de proef op de som. Scott doet niets liever dan ‘vieskezen’ in de tuin. In zijn gele regenlaarsjes lieten we hem letterlijk en figuurlijk even aanmodderen. Eenmaal weer binnen mocht hij zijn laarsjes tegen de muur kwakken. Resultaat: prut op de muur! Voor de ultieme test maakten we nog wat extra ‘stapjes’ op de muur. We lieten de stapjes even met rust. Met een vaatdoekje met alleen wat water zette ik even later Scott aan het werk. Met wat heen en weer vegen met het vochtige doekje verdwenen de prutvlekken als sneeuw voor de zon. Zelf deed ik de finishing touch van het schoonmaken. Een driejarige gaat toch net even iets minder grondig te werk. Na het opdrogen was van het prutavontuur niets meer te zien! Me happy! Kijk hieronder maar eens naar de ‘before & after’ foto’s!

In onze hal hangen de Muuto Dots: design wandhaken waar we de jasjes en shawltjes van de kinderen ophangen. Er zijn ook betaalbare varianten van deze wandhaken, bijvoorbeeld de houten wandhaken van Karwei. Blogger Lindi laat zien hoe je goedkope design wandhaken in huis kunt stylen.

Before

afwasbare muurverf kleur damp histor clean vieze muur bergstein laarsjes hiistor clean muurverf

 

Cleaning up!schoonmaken muurverf

After

schoongemaakte muur afwasbaar muurverf damp histor clean grijs hal boumy schoentjes superga sneakersdippies hal muurverf grijshal entree woonboot scandinavisch wonenbabyschoentjes sneakers hal novilon bella groen vloergrijze muur damp histor clean muurverfdippies damp histor muurverf clean

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Histor.