Veel mensen willen graag meer ruimte in huis of het liefst een huis dat uberhaupt groter is. Ze balen van het gebrek aan privacy, bijvoorbeeld door het groter worden van hun gezin. Ze hebben hobbies waar weinig plek voor is of de wens voor een eigen praktijk aan huis, maar er is geen extra kantoorruimte aanwezig. Als je dit herkent én een woning met garage of schuur hebt , ligt de oplossing letterlijk dichterbij dan je zou denken. 

Beschikbare ruimte uitbreiden

Die garage biedt mogelijk een oplossing voor jouw ruimteproblemen. Als de garage naast je woonkamer ligt breidt je de ruimte beneden uit door de garage er simpelweg bij te trekken. Daarmee maak je je woonkamer groter of creëer je een extra kamer met ongekende mogelijkheden. Een architect kan adviseren wat daar voor nodig is en of je bijvoorbeeld de buitenmuur gedeeltelijk mag weghalen. Heeft de garage een schuin dak, dan biedt dat extra ruimte door het aanbrengen van een verdiepingsvloer. Via een stevige trap bereik je die extra kamer op de 1e verdieping. Ligt de garage niet tegen je woonkamer of staat hij los of zelfs op afstand van je huis? Niet getreurd: ook dan kan je je garage beter benutten dan nu het geval is.

 

Creatieve mogelijkheden van een garage

Als je de garage bij je woonkamer trekt kan je de garagedeur vervangen door een gewone buitendeur en/of een raam, waarmee je zonlicht binnenkrijgt. Check bij de gemeente of dat mag of wellicht weet de architect het antwoord al. Daarna zijn de mogelijkheden oneindig. Je kan er je eigen praktijk beginnen met een aparte toegangsdeur voor klanten. Je maakt de kinderen blij met een eigen speelkamertje (maar dat kan ook op de gecreëerde verdieping). Uiteraard kan je er ook een knus ingerichte ruimte van maken waar je je terug trekt en tijd voor jezelf hebt: hij zijn man cave? Jij je she shed. Je kan er creatief bezig zijn met vriendinnen, high teas houden, aan yoga doen, mediteren of simpelweg relaxen.

garage verbouwen werkruimte

Aandachtspunten 

Behalve de technische beperkingen en/of een benodigde vergunning zijn er meer zaken waar je van tevoren over na moet denken. Wat is jullie budget voor zo’n verbouwing? Waar laat je de auto, de motor, de fietsen en alle andere inboedel die nu nog achter de garagedeur verscholen gaat? Geen paniek, wellicht is dit meteen het juiste moment om eens flink te ontspullen waardoor een klein tuinhuisje volstaat.