De tijd vliegt. Het lijkt alsof we dit jaar met mini Scott op vakantie waren bij het Gardameer. Maar het is echt toch alweer twee zomers terug! Laatst kwam ik weer wat foto’s van deze fijne vakantie tegen en dat bracht me op het idee de leukste uitjes bij het Gardameer met kleine kids hier met jullie te delen. 

Uitje met kids nabij Gardameer: De Monte Baldo berg op met kabelbaan

Voor de kids een avontuur (en voor mij met mijn hoogtevrees ook wel een beetje…): met een kabelbaan ben je in slechts een paar minuten op 1800 meter stap je uit op de Monte Baldo berg. De cabine waarin je omhoog gaat, heeft 360 graden rondom uitzicht. De cabine draait namelijk rond tijdens de route omhoog! Vanaf de berg heb je een fantastisch uitzicht over het Gardameer. Eigenlijk zie je dan pas hoe groot dat meer eigenlijk is!

Wat praktische info: parkeer de auto in de ondergrondse parkeerplaats bij het bergstation in het dorpje Malcesine (superleuk dorpje om na het Monte Baldo avontuur even een rondje te maken!). Is het bewolkt? Ga dan op een andere dag met de kabelbaan omhoog want veel zul je dan niet zien! En neem een vestje, trui of jasje mee: op de berg is het een stuk frisser en winderiger! En inkoppertje: ga zo vroeg mogelijk in verband met de drukte. Zeker in het hoogseizoen. De eerste gondel vertrekt dan al vanaf een uur of acht in de ochtend.

Zin in meer reisinspiratie voor reizen in Europa met kinderen? Ga eropuit met de reistips van Let’s Go Somewhere!

uitje kids kinderen berg monte baldo kabelbaan gardameer
met de kabelbaan omhoog monte baldo gardameer
uitzicht op gardameer vanaf monde baldo
gardameer monte baldo malcesino kinderen eropuit

Zwemmen en spelen aan het Gardameer: Punta San Vigilio en Baia delle Sirene

Dit baaitje vind je niet zomaar. Per toeval zagen wij het in de verte liggen toen wij vanuit Lazise een bootje hadden gehuurd en een stukje langs de kust voeren. We zagen een prachtig gebouw tussen weelderige groenen bomen staan en een mooi terras aan het water. Een paar dagen later gingen we met de auto op zoek naar deze plek en vonden het (Lat. Nord 45°34’25.77” Long. est 10°40’22.38”)!

Wat we hadden gezien was Punta San Vigilio: met recht één van de verborgen pareltjes aan het Gardameer. Het gebouw bestaat al ruim 500 jaar en is nauwelijks veranderd door de tijd. Het ademt daardoor een heerlijk authentieke sfeer uit, je waant je echt even weg uit het moderne, drukke leven. Als je het pad helemaal naar beneden volgt, dan kom je bij Locanda San Vigilio uit. Waar je op een terras dat in een kleine pier het meer in loopt, heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon een drankje nemen. Ik durf te zeggen dat je het niet idyllischer dan dit gaat krijgen bij het Gardameer!

Wat meer aan het begin van het pad kun je via een hek het Parca Baia delle sirene betreden. Het is niet gratis maar wel echt de moeite waard: zwemmen in en relaxen bij een idyllische privé baai met een prachtig uitzicht op het Gardameer. Het terrein is opgebouwd uit verschillende lagen terrassen met gras waar je in de schaduw van olijfbomen heerlijk kunt uitrusten op ligstoelen. Er zijn twee plekken waar je kunt eten, er is een ijscoman en er zijn her en der picknick tafels. En last but no least voor de papa’s en mama’s: er is een speeltuin met verschillende speeltoestellen en soms ook georganiseerde activiteiten!

Wij vonden het zo fijn en mooi daar dat we nog een dag zijn gegaan. Heerlijk! Meer informatie vind je op de website van Parca Baia delle Sirene.

punta san vigilio locanda tuin
pad san vigilio gardameer
locanda restaurant san vigilio gardameer
terras in aan het water san vigilio gardameer
locanda san vigilio
parca baia delle sirene punta san vigilio

Varen met kinderen over het Gardameer

Er gaan verschillende lijndiensten tussen de stadjes aan het Gardameer. Maar nog leuker vonden wij het om een kleine speedboot te huren voor een uurtje. De kinderen mochten met de papa’s sturen en de papa’s vonden het als de grootste kinderen het helemaal fantastisch. Ik geloof niet dat we erg ver zijn gekomen door de bochtjes die ze steeds maakten over de golven. De oevers van het Gardameer zijn prachtig om vanaf het water te bekijken. Dus zeker een rondje gaan varen op het Gardameer!

gardameer lazise varen bootje huren uitje kids
varen over gardameer
varen met kleine kinderen gadrameer

Op zoek naar nog meer tips voor leuke uitjes met kids? In Nederland of in het buitenland? Neem dan een kijkje onder “Eropuit“!

Of neem een kijkje op het blog van Opwegmetmama voor nog meer kindvriendelijke activiteiten bij het Gardameer!

drie leukste uitjes met kleine kinderen op vakantie bij het gardameer