Speentjes. Scott is er sinds zijn geboorte he-le-maal aan verknocht. Hij is nu drie en kan zijn speentjes nog steeds niet loslaten. Omdat hij zijn eigen speentjes kwijt was, had hij die van Skye stiekem al ingepikt. Het werd tijd dus dat ze allebei weer hun eigen, mooie speentjes kregen. Bij Mijnfopspeen koos ik voor hen allebei een gepersonaliseerde fopspeen uit.

Super handig: een gepersonaliseerde fopspeen mee naar het kinderdagverblijf

Ondertussen ben ik alweer een week of vier aan het werk. Voor de eerste ochtend oefenen bij het kinderdagverblijf pakte ik Skye’s spulletjes in: wat reserverkleertjes, haar luiertjes, een flesje met haar naam op een sticker, én een speen met haar naam erop. Daar kan geen verwarring over ontstaan, die is van haar.

Voor Skye koos ik bij Mijnfopspeen een speentje van NUK. Een verfijnd modelletje dat verkrijgbaar is in zachte pasteltinten. Ik koos voor twee verschillende varianten: een oud roze en een witte met zachtgroen. Op de roze fopspeen koos ik er voor om alleen Skye haar naam erop te laten drukken. Op de witte fopspeen koos ik voor de tekst ‘lieve kleine Skye’.

Ook voor stoere jongens

Scott heeft vanaf zijn eerste week de Philips Avent speen. Omdat hij op zijn laatste spenen had gekauwd, waren ze een tijdje terug stuk gegaan. Geen paniek: Scott had gewoon de mini-Avent speentjes van Skye zich eigen gemaakt die zij niet wilde hebben. Omdat hij ze nog zo nodig had, vond ik dat hij ook wel weer een mooie set verdiende. Bij Mijnfopspeen koos ik er daarom voor om voor Scott de Philips Avent speen te laten personaliseren.

Ik koos voor een frisse groene kleur en een helder blauwe kleur voor Scott. Op beide speentjes liet ik zijn naam in stoere letters afdrukken. Je had zijn gezichtje moeten zien toen hij zijn nieuwe spenen zag! Hij noemt ze ook steeds ‘groen’ en ‘blauw’.

gepersonaliseerde fopspeen mijnfopspeen gepersonaliseerde fopspeen mijnfopspeen

En toen kwam de ‘spenenfee’…

Scott kreeg zijn gepersonaliseerde fopspeen een paar weekjes voor zijn derde verjaardag. Al een hele tijd hadden we de afspraak met hem dat hij op zijn derde verjaardag zijn speentjes in de prullenbak zou gooien. Naarmate zijn verjaardag dichterbij kwam, begon hij zelf over de tandenfee die zijn speentjes zou komen halen. We gingen mee in zijn verhaal en zeiden dat inderdaad de ‘spenenfee’ zou komen na zijn verjaardag. Op zaterdag vierden we zijn verjaardagsfeestje, op zondagnacht ruilden we zijn speentjes om voor een autootje. Superblij was hij die volgende ochtend. Echt geklaagd heeft hij niet de eerste dagen over het gemis van zijn speen. Maar we merkten het zeker wel aan hem. In slaap vallen ging slecht, hij werd veel ’s nachts wakker of juist heel vroeg in de ochtend. Het deed hem echt zo veel. Een nieuw zusje, speentjes weg.

Hij huilde steeds vaker dat hij pijn in zijn buik had. Toen een week of anderhalf na dat de ‘spenenfee’ zijn speentjes had mee genomen hij vier uur lang in de nacht aan het spoken was, was ik het zat. Ik vond het zielig en gaf zijn speentjes terug. We maakten ervan dat de ‘spenenfee’ had gezien dat hij verdrietig was en dat hij ze weer terug mocht. Maar dat hij ze niet de hele dag meer mag van de fee. Alleen voor het slapen in bedje of als hij overdag op de bank wil slapen.

Stiekem vind ik het helemaal niet erg dat hij zo gehecht is aan zijn speentjes. Hij is al zo groot. En zo blijft hij toch nog eventjes dat kleine mannetje van vroeger. Later vroeg ik me ook af: voor wie deden we het stoppen met de speen eigenlijk? Omdat anderen vinden dat het niet meer hoort op je derde? Omdat ik anderen steeds tegen hem hoor zeggen “je bent toch geen baby meer” en ik wilde voorkomen dat hij daardoor gekwetst werd of dat in ieder geval mijn hart niet een stukje brak als ik iemand dat hoorde zeggen? Hij heeft het gewoon écht nog nodig en wat anderen ervan denken kan me niet meer zo schelen. Het komt vanzelf wel een keer dat hij zijn speentjes loslaat. En tot die tijd gaat hij gewoon genieten van die mooie gepersonaliseerde fopspeen van Mijnfopspeen!

Korting op je gepersonaliseerde fopspeen bij Mijnfopspeen

Is jouw kindje ook zo gek op zijn of haar speen? Een gepersonaliseerde fopspeen is nog veel leuker natuurlijk! Maar ook super handig: je weet dat je altijd de goede bij de hand hebt. Bij Mijnfopspeen vind je een uitgebreide collectie aan merken, modellen en kleuren. Met de code ‘dirksdotter10’ krijg je 10% op de aanschaf van een gepersonaliseerde speen. Shoppen doe je hier. Het personaliseren en bestellen is super easy. De gepersonaliseerde speen heb je binnen no time binnen!

gepersonaliseerde fopspeen mijnfopspeen gepersonaliseerde fopspeen mijnfopspeen