Kerst. Zodra de dagen koeler worden, kijk ik meteen uit naar de feestdagen. Hoe gezellig ik de Sint-tijd ook is: ik kijk hem het liefste zo snel mogelijk het land uit. Want dan kan ik los met het huis in kerstsfeer brengen. Dit jaar ontstond die behoefte nog sneller en intenser. Ik denk dat dat komt door de bijzondere omstandigheden van dit jaar. Kerst is tijd doorbrengen met familie, gezelligheid. Dat is dit jaar net allemaal even anders. Dit jaar kunnen we niet de hele familie tegelijk zien. Daarom besloot ik dit jaar extra aandacht te besteden aan de kerstkaarten. Ik maakte gepersonaliseerde kerstkaarten bij Kaartje2Go!

Onze mooiste kerstfoto op de kerstkaart voor de familie

Het hele jaar door maak je foto’s. Zeker als je kinderen hebt. Zoveel herinneringen heb je op je smartphone of camera staan. Daar zitten zoveel dierbare foto’s tussen. Om de leukste, mooiste foto’s terug te vinden, markeer ik ze als favorieten. En toch voelde deze foto’s voor mij niet als de foto die ik wilde gaan gebruiken voor onze gepersonaliseerde kerstkaarten. Het moest en zou een enorm “kerstige” foto worden van Scott en Skye samen. Met kerstbomen. Onze kerstkaart moest het ultieme kerstgevoel voor mij uitstralen! Tijdens een kerstfotoshoot tussen de kerstbomen werden die plaatjes werkelijkheid. De kerstfotoshoot leverde veel mooie, nieuwe beelden op. Ik selecteerde mijn twee allerlievelingsfoto’s. Daarmee ging aan de slag bij Kaartje2Go!

Eenvoudig onze gepersonaliseerde kerstkaarten maken bij Kaartje2Go

Schrik niet: er zijn meer dan 3000 designs kiezen voor kerstkaarten bij Kaartje2Go. Toch betekende dat geen keuzestress bij mij. Aan de hand van de handige filters en voorselecties, kwam ik al snel bij het voor mij perfecte design uit. Als eerste gaf ik in de menubalk rechts aan dat ik een design met eigen foto voor onze kerstkaarten op het oog had.

Vervolgens probeerde ik eerst de selectie kaarten met het thema Christelijk omdat de feestdagen voor mij en mijn familie verder gaan dan gezellig samenzijn. Die designs vond ik toch niet helemaal bij ons passen.

Ik had ook zo’n heerlijk winterachtig, ‘kerstig’ plaatje in gedachten voor onze kerstkaart dit jaar. De kerstkaarten binnen het thema Klassiek en Winter vond ik ook erg leuk. Maar net niet passend bij de foto’s die ik wilde gebruiken op de kaart.

Dus ging ik neuzen in het thema Stijlvol. Daar zag ik veel designs die voor mij de kerstsfeer op een subtiele maar feestelijke wijze neerzetten. De foto’s die ik had gekozen pasten ook goed bij de sfeer van veel van deze designs. Ik ging aan de slag met een van de designs. Ik haalde wat elementen eenvoudig met de editor weg in het kader. En ik voegde er wat sterren aan toe. De binnenkant van de kaart veranderde ik van wit naar zachtroze. Een van mijn lievelingskleuren. Die fijn matcht met onder andere de gouden tekst!

Maak het nog persoonlijker!

Bij je kerstkaarten krijg je gratis rode enveloppen. Zelf koos ik (tegen een kleine meerprijs) voor goudkleurige enveloppen. Dat paste het mooiste bij mijn eigen ontworpen kerstkaart. Ik was zeker van mijn zaak. Ik ging direct voor bestellen. Zodat ik dit jaar wel eens goed op tijd ben met het versturen van mijn kerstkaarten 😉 Maar het is mogelijk om eerst een gratis proefafdruk van je kaart te laten maken. Wil je dit jaar helemaal een spektakel maken van je kerstkaart? Voeg dan een sluitzegel voor op de envelop toe. Of stuur een kerstcadeautje mee in de envelop! Dan is de verrassing helemaal compleet!

Lees hier nog meer tips voor een persoonlijk kerstkaartje!

Mijn kerstkaarten en enveloppen zijn al binnen. Dan ga ik nu gauw aan de slag met de adressen erop schrijven. Direct versturen kan natuurlijk ook!

Fijne feestdagen alvast allemaal!

gepersonaliseerde kerstkaarten kaartje2go

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kaartje2Go.

Met dit design ging ik aan de slag voor de gepersonaliseerde kerstkaart.
kerstkaart online versturen
Met de foto van Scott en Skye op de voorkant vond ik het kerstbomen kader iets too much.
Dus ik haalde dat kader weg. Ik bracht er een wat ‘rustiger’ kader terug in aan met sterretjes.
Een greep uit de kaders die je kunt gebruiken voor je gepersonaliseerde kerstkaart.
Op de voorkant voegde ik een groepje sterren toe. Op de binnenkant voegde ik het woord ‘Knuffel’ toe. Want daar heeft iedereen in deze bijzondere tijd wel behoefte aan!