Glamping hebben we verschillende keren gedaan in ons eigen land. Deze zomer gingen we voor het eerst glampen in het buitenland: in de ruige natuur van de Franse Auvergne. Bij Glamping Auvergne hebben we een heerlijke week in een safaritent gehad. Dichter in de natuur glampen dan dit krijg je denk ik niet. Spoiler alert: deze glamping is uitermate kidsproof!

Kleinschalige en sfeervolle glamping in Frankrijk

Glamping Auvergne ligt in de rustige, groene omgeving van Auvergne. Het gebied is onderdeel van de centraal gelegen regio Auvergne-Rhône-Alpes. De rivier Sioule slingert door het gebied. Wat deze regio bijzonder maakt, is de “Chain des Puys”: een reeks vulkanen achter elkaar.  De natuur rondom de camping is ruig en de dorpjes erom heen slapering. Het is een perfecte omgeving om tot rust te komen en/of actief in de natuur bezig te zijn. 

Glamping Auvergne vind je in de buurt van het dorpje Gouttieres. Bovenaan de heuvel vind je de oude boerderij en hooischuur. Het kloppende hart vol gezelligheid op deze kleinschalige camping (maar daarover later meer). In het veld en aan het meertje staan drie volledig ingerichte safaritententen. De styling en kleuren die zijn gebruikt verschillen van elkaar. Zo heeft elke safaritent zijn eigen karakter. In de winter 2022 zijn er twee nieuwe accomodaties geplaatst: nog een glamping safari tent en een ‘dome’.

Doordat de camping middenin de natuur is en kleinschalig is opgezet, is er alle ruimte voor de natuur. Met het bos aangrenzend is aan het meertje zelfs een ree gespot. De sterren en de man stralen boven de camping feller dan ik tot dusver had gezien. De stand van de maan en sterren zie je met de dag verschuiven, prachtig om te zien. En voordat de nacht invalt hoor je de bosgeluiden. Je ervaart de natuur op en top op deze camping. 

Over de safaritenten en de faciliteiten van Glamping Auvergne

Wij kozen voor safaritent L’Europe, halverwege het terrein. In de ochtend heb je al vroeg de zon op de tent. En dat vonden we best fijn; de nachten kunnen op ruim 700m hoogte flink afkoelen. Houd daar rekening mee: zorg voor warme kleding in de avonden. Onze safaritent heeft twee kamers met twee persoonsbedden (maar met losse dekbedden en matrassen). De slaapkamers worden gescheiden door een wandje dat in een eigentijdse blauwe kleur is geschilderd. Twee rotanstoelen en een vloerkleedje maken een gezellige, kleine zitruimte van de voortent. Je kunt het tentdoek helemaal open zetten en je hebt vrij uitzicht op het terrein. Aan het terrasdek is een zitbankje gecreëerd en er staat een hele fijne houten ligbed. En handig voor de papa’s en mama’s onder ons: vanuit je luie stoel heb je zicht op je kroost in de speeltuin. 

De keuken vind je buiten op het terras voor de tent. Alles is aanwezig: waaronder kookplaat, wasbak met kraan, borden, bestek, kookgerei, koelkast, handzeep, afwasmiddel, handdoek en theedoek. Afwassen hoeft trouwens niet eens: je kunt de vuile vaat boven in het gebouw in de vaatwasser zetten en uit de kast daar weer schone spullen pakken. Heel handig!

Vlak naast de tent staat een ecologisch toilet waar je gebruik kunt maken. Daarnaast heeft elke tent een eigen badkamer in de oude hooischuur. Een aparte douche met wastafel en apart toilet. Bij de douche liggen handdoeken en wc-papier voor je klaar, dat scheelt een hoop spullen inpakken! 

Persoonlijke vakantie: alsof je bij vrienden bent

We kunnen het iedereen aanbevelen: doe mee met de welkomstmaaltijd en de BBQ- en pizza-avond. Janeck legt je in de watten en maakt de lekkerste dingen voor je. Tijdens de pizza-avond moet je wel zelf aan de bak. Vol overgave gingen eerst de kids aan de slag met een bolletje pizzadeeg. Dat deeg haalt Janeck speciaal voor deze avond bij een bakkertje verderop. Na de kids waren wij zelf aan de beurt om de deeg in vorm te brengen en te beleggen. De avond sloten we af met een klein kampvuurtje met marshmallows. Het waren zulke gezellige avonden, alsof je bij vrienden in de tuin zit. Onbekenden worden heel snel bekenden. Zo een gezellige tijd gehad! 

Bij het hoofdgebouw is het trouwens ook op de andere avonden goed toeven. Het blijft er ietsje warmer dan in de lager gelegen delen van de camping. Er hangen gezellige lampjes en de koelkast is vlakbij. Uit die koelkast kun je water, frisdrank, bier en wijn pakken. Je turft wat je hebt gebruikt en rekent het aan je einde van je verblijf af. Er staat ook een koffiemachine waar je voor kunt turven. Thee is gratis. Je kunt zelfs even een hele theepot lenen als je net als ik een theeleut bent. Vanaf deze plek heb je ook prachtig zicht op de ondergaande zon én de opkomende maan. 

Dit kun je allemaal doen op kidsproof Glamping Auvergne

Boven aan de camping kan er gezwommen worden in een zwembad. Onze kinderen vonden het erg fijn daar! Wij ook, het is een prima plek om af te koelen. Er waait een briesje dat heel aangenaam is. Wat deze kleinschalige camping zo bijzonder maakt is het kleine meertje op het terrein: Oceanië genoemd. Tent L’Afrique ligt gelegen aan dat meertje. In het meertje kan gezwommen en gespeeld worden. Er ligt onder andere een opblaasbootje dat gebruikt kan worden. In het bos aan het meer kan er naar hartelust gespeeld worden. De eerste hut was al gebouwd toen wij dit jaar aankwamen op de camping. 

Door de ligging in de natuur van Auvergne kan vanaf de camping volop worden gewandeld en gefietst. Op de camping zijn fietsen daarvoor te lenen. 

Voor kinderen hoef je eigenlijk niks van huis mee te nemen: er is voldoende speelgoed, puzzels en spelletjes aanwezig. Zelfs voor de kleinsten zoals een loopfietsje en blokkendoos. Voor de grote kampeerders staat er genoeg leesvoer in de boekenkast. Niet te veel inpakken dus van speelgoed en boeken, je vindt het allemaal bij Glamping Auvergne.