Een tijdje terug volgde ik de workshop golden hour fotografie van Daily Apple. Ik dacht het Corona tijdperk te gebruiken om te oefenen daarmee. Het is ook vaak mooi weer geweest. Uiteindelijk heb ik Scott en Skye maar een keertje samen met de lage zon op de achtergrond vastgelegd. En ik ben daarna ook nog een keer met Scott het park in geweest. Het resultaat van die twee ‘shoots’ laat ik hier zien

Golden hour fotoshoot in het park

Golden hour. Het gouden uurtje. Dat is het uur voordat de zon opkomt of juist ondergaat. Wil je precies weten wanneer dat is, kijk dan eens op Zonsondergangtijden.nl of gebruik een app (zoals Magic Hour). Om dat gouden licht goed te vangen, moet je spelen met je witbalans en belichting. Best een uitdaging. En daarom is oefenen daarmee ook wel handig πŸ™‚ Ik ben over deze twee sessies niet geheel ontevreden. De sessie van Scott en Skye samen vind ik nog iets te licht. Het had allemaal wel wat warmer gemogen. Dat komt denk ik ook omdat het nog even te vroeg was. We maakten een wandeling na het avondeten om Skye moe te maken zodat ze goed in slaap zou vallen die avond na een niet gepland middagdutje (missie gefaald die dag overigens :-)). De zon stond dus nog een stuk hoger aan de hemel dan je zou willen met een golden hour fotoshoot. De kleuren in de shoot met “ninja Scott” zijn al iets warmer wat dat betreft. Dat was ook iets later in de avond.

Toen ik deze foto’s zo’n 3 maanden later weer terug zag, schrok ik. Want wat heeft deze quarantaine tijd met mijn kinderen gedaan zeg! Vooral het verschil bij Skye is enorm groot. Op deze foto’s is ze nog een beetje zo’n propje. Er zit nog genoeg babyspek aan. Haar beentjes zijn langer en dunner geworden. Het buikje is bijna helemaal weg. Ze is echt de lucht in geschoten deze periode en lijkt soms wel al vier ofzo. Zelf denkt/vindt ze ook dat ze al vier is volgens mij ;-))

En kijk eens naar die haartjes van ze: allebei nog heel wat tinter donkerder dan hun haartjes nu. Die zijn helemaal uitgebleekt door het zonlicht. Skye haar haar is veel langer en minder piekerig. Zeker nadat de thuiskapster eind mei weer langs kon komen!

Lekker stoer en “ninja” met NUNUNU World

Scott is vooral in gedrag ouder geworden. Zijn uitdrukkingen, de woorden die hij gebruikt. Niet altijd luisteren, praatjes hebben. Een beetje een puber is het geworden. Dat zie je ook wel aan de foto’s in zijn outfit die we kregen van NUNUNU World. Had ik hem een paar maanden eerder gevraagd om deze foto’s te maken. Dan had het vooral heel stom gevonden. Nu wilde hij juist al zijn ‘moves’ laten zien!

Zoals jullie wellicht al weten is Scott een enorme Lego Ninjago fan. Het Ninja shirt van NUNUNU is hem dan ook op het lijf geschreven. Capuchon en ‘lapje’ voor je mond. Hij kan de wereld aan. De tekst op zijn joggingbroek van NUNUNU bevestigd dat nog eens: “BEEN THERE”. Ik moet vaak aan mijn zus denken. Ik had het eens met haar over dat we die terrible two fase eigenlijk helemaal niet hebben gehad met Scott. Haar reactie: “Wacht maar af tot ze vier of vijf zijn. Dan zijn ze stront eigenwijs en denken ze dat ze alles wel weten over hoe het werkt in de wereld”. She was so right. Hij is zijn grenzen aan het verleggen, de wereld aan het ontdekken. Hij doet dat op zijn eigen manier. En dat is alleen maar goed. Dat eigenwijze hoort er dan bij, maar kan zooooo irritant zijn voor ons als ouders. Discussies over dat spijkerbroeken niet lekker zitten etc. Daar ging ik eerst wel op in. Nu denk ik, het komt allemaal wel weer. Het is een fase, het is een fase ;-))

 

familiefotografie golden hour

Het park: wat hebben we er de afgelopen maanden veel tijd doorgebracht! Op avontuur over de ‘geheime’ eilandjes!

golden hour fotografie familie

Dit meisje is de lengte ingegaan tijdens de quarantaine periode, niet te geloven! Hier had ze haar babyvetjes nog!

golden hour fotoshoot

Oops!

kinderfotografie golden hout

Mijn stoere ninja die steeds meer zijn grenzen verlegd

golden hour forografie buiten golden hour fotoshootnununu world kinderkleding ninja peuter portret fotografie

peuter meisje kindermode