Wie kent het boek niet? De Gruffalo. Al voor heel veel kinderen voorgelezen. Zo ook bij ons in huis: “Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop”. Meneer Monster maakte van dit populaire kinderboek een theatershow. Afgelopen vrijdag gingen we naar het Bostheater in het Amsterdamse Bos om te zien of de kleine muis het ook deze keer weer ging winnen van de bosdieren en het monster.

Griezelen met de Gruffalo

Een kindertheater in het bos. Hoe cool is dat! Scott ging er vol verwachting naar toe met als grootste vraag: komt de Gruffalo ook echt? En hoe ziet die er dan uit? De setting in het Amsterdamse Bos is super knus. De tribune is niet al te groot en het gedeelte waar het spel zich afspeelt is ook beperkt. Aan de andere kant stonden ook twee bankjes. Wij kozen ervoor om daar plaats te nemen, vooraan. Zo konden we alles goed zien.

Het spel speelde zich af tussen twee ‘bomen’ waar tussen met wat pallethout een takkenbodem is aangelegd. De attributen en aankleding zijn simpel maar effectief. De kids (en ook de ouders) gingen er helemaal in op! Drie spelers van Meneer Monster stelden zich voor en stelden vervolgens de vraag of iemand het boek kende en wel eens had gelezen. Je raadt het al: heel veel vingers gingen omhoog. Ook die van Scott…! Vervolgens begonnen ze met lezen in het boek en kwam de muis onder het bekende deuntje uit de verfilming achter één van de bomen vandaan.

Op zijn wandeling over de takkenbodem komt hij achtereenvolgens de vos, de uil en de slang tegen. De bekende zinnen uit het boek komen steeds voorbij. Maar daar omheen is nog veel meer context en content geschreven met grapjes die alle kids wel snappen en die ook nog leuk zijn voor de ouders. Mijn favoriete stukje? Toen de slang zijn feestje bouwde en helemaal los ging op de deuntjes van ‘Satisfaction’ van Benny Benassi. Voor een compilatie van de show kun je terecht op mijn Dirksdotter IGTV.

peuter theatervoorstelling amsterdamse bos

De show begint. Het begin van het boek wordt voorgelezen en Scott neemt alles in zich op

wie kent het gruffalo boek

Wie kent het boek allemaal?

gruffalo meneer monster bostheater amsterdamse bos

Oh oh, het is de Gruffalo!

Meneer Monster speelt de Gruffalo

Bravo voor Meneer Monster! Hoe zij zich konden inleven in de karakters: echt te gek! Vanaf de eerste seconde kregen ze de kids allemaal mee. Meneer Monster ken je wellicht van andere voorstellingen zoals Over de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, Fantastische Meneer Vos en de Boomhut van 13 Verdiepingen. Meneer Monster wekt kinder- en jeugdliteratuur echt tot leven op het podium. De voorstelling is doorspekt van fantasie, humor en verbeeldingskracht. Van begin tot het eind is de voorstelling energiek en fysiek. De kinderen blijven daardoor continue in het verhaal, het laat ze geen seconde los.

De Gruffalo show is in het Bostheater in het Amsterdamse Bos (t/m 3 september 2018) al uitverkocht. Maar wie weet heb je nog een gelukje via Ticketswap…? Meneer Monster tourt nog t/m juni 2019 door het hele land met deze fijne voorstelling dus grijp je kans! Bekijk daarvoor even de speellijst voor de Gruffalo.

vos gruffalo voorstelling

De vos.

uil gruffalo theatervoorstelling meneer monster amsterdamse bos

De uil.

slang gruffalo voorstelling bostheater

De slang.

gruffalo show amsterdamse bos oma baby

De gruffalo voorstelling: ook oma- en babyproof ;-))

scott annelies dorsman dirksdotter

Wij hebben dubbel en dwars genoten in het zonnetje in het Amsterdamse Bos!!

Onder Eropuit vind je nog veel meer leuke uitjes met kids, in binnen- en buitenland!