Een vloerkleed hebben we al een tijdje in de woonkamer. Het vloerkleed van Olli & Ella bracht een enorme sfeer aan in ons lichte, Scandinavische interieur. Met de komst van onze nieuwe bank van SofaCompany viel dat fijne vloerkleed qua afmeting in het niet in onze woonkamer. Ik ging daarom op zoek naar een robuustere versie. Lieke van Living Maroc hielp mij in de zoektocht naar het perfecte Beni Ourian vloerkleed voor in onze woonkamer.

Kadootje voor mezelf: een handgemaakt Beni Ourian vloerkleed van LivingMaroc

Gisteren werd ik 36 jaar oud. Hans en ik geven elkaar al een paar jaar geen kado’s meer. Daarom neem ik soms zelf het heft in handen. Ik vond daarom dat ik mezelf wel een nieuw vloerkleed, passend bij de bank, kado mocht doen!

Omdat ik wist dat bij de woonwinkels niets in mijn smaak en in die afmeting te vinden was, benaderde ik LivingMaroc. Een Nederlandse die – tot voor kort – in Marrokko woonachtig was. Met de afmetingen die ik had op gegeven struinde zij de lokale markten af. Verschillende varianten liet ze mij zien. Ze waren het nét niet of het Beni Ourian vloerkleed bleek toch net verkocht te zijn.

Daarom besloten we het op een andere manier. De elementen van onze eigen Beni Ourian vloerkleed die ik zo fijn vond, besprak ze met de vrouwen die deze kleden met de hand knopen. Ze maakten voor ons een vergelijkbaar patroon en gaven er met eigen kleuren een nieuwe draai aan. Net als ons vorige kleed werd de buitenkant met een zwarte rand afgewerkt.

ervaringen wollen vloerkleed met huisdier


Ons Marokkaanse vloerkleed kreeg de gewenste afmeting: zo’n 2 bij 3 meter. Eenmaal thuis uitgerold maakte mijn hart een sprongetje: dit is precies wat ik bedoelde. Met de nieuwe bank had deze ruimte een groter en dramatischer kleed nodig. En dit Beni Ourian vloerkleed paste perfect in het plaatje dat ik in mijn hoofd had!

Beni Ourian vloerkleed scandinaviscg interieur

Onze ervaring met Ben Ourian vloerkleden

Regelmatig krijg ik de vraag hoe zo’n handgemaakte, wollen vloerkleed bevalt met kinderen en een hond. Ik moet zeggen: heel goed! Zeker in deze dikke handgemaakte varianten verdwijnt eigenlijk elke krummel haha. Af en toe flink uitkloppen is dus wel handig.

Omdat het van pure materialen is gemaakt, is zo’n kleed ook goed schoon te maken. Over ons vorige vloerkleed is een keer een bak koffie gegaan. We hadden geen tijd gehad om het meteen goed schoon te maken. Met mooi weer heb ik een week later buiten het kleed schoongespoten. Niks meer van die koffie te zien!

berber vloerkleed gezin

Waar je wel rekening mee moet houden: de eerste paar maanden verhaart een Beni Ourian vloerkleed flink. Alsof je een kat of hond in huis hebt. Zeker de eerste weken. Dus af en toe moet je extra stofzuigen.

De kids vinden dit vloerkleed heerlijk om op te spelen. Het is lekker dik en zacht! Kortom: ook met een gezin is een Beni Ourian in huis een aanrader!

Over Living Maroc

Soms ontmoet je iemand met wie je meteen een klik hebt. Dat was zo met Lieke. Ik ontmoette haar een paar jaar geleden bij Dutch Design Week waar zij stond met haar Lunedot kandelaars. Ik kocht een onderblad met een aantal van die kandelaars die sindsdien in onze woonkamer zijn te vinden.

We zijn elkaar via instagram gaan volgen. Toen Lieke naar Marrokko verhuisde (in de buurt van Agadir) bleven we ook via LivingMaroc account volgen. Door de dingen die ik daar voorbij zag komen, wist ik dat ik daar mijn zoektocht voor een nieuw vloerkleed moest beginnen.

Een belangrijke reden voor Lieke om met LivingMaroc te starten is het creeren van werkgelegenheid voor vrouwen in de regio.  Werk waarmee ze een eerlijk loon verdienen. Omdat Lieke rechtstreeks bij heb inkoopt, er komen geen tussenpersonen aan te pas. En dat vind ik een enorm fijn idee!

Lieke heeft ondertussen een uitgebreide collectie vloerkleden in verschillende kleuren, prints en afmetingen in Nederland. Neem gerust contact op om eens langs haar ‘showroom’ in Amsterdam West te gaan. Wie weet vind jij er ook de perfecte match voor een vloerkleed bij jou thuis!

Voor meer woonkamer inspiratie: bekijk hier het vintage vloerkleed van blogger Lindi.

wollen vloerkleed berber
ervaringen Beni Ourian vloerkleed
Beni Ourian vloerkleed groot
marokkaans vloerkleed handgemaakt
Beni Ourian vloerkleed marokko
wollen vloerkleed met kinderen
Beni Ourian vloerkleed

Het bleef in ons interieur niet bij dat ene handgemaakte Marrokaanse vloerkleed. Kijk mee voor meer inspiratie voor styling met Marrokaanse berber kleden, poefjes en kussens (allemaal van Living Maroc):