Fijne pastelkleurtjes en verfijnde vormen. Dat typeert wat mij betreft elke prachtige – handgemaakte – Hella Duijs vaas. Enorm blij ben ik dan ook dat ik nu twee exemplaren van haar hand in huis mag hebben staan!

Hella Duijs vaas: een keramiek pareltje

Al een tijdje terug won ik via een winactie op Instagram de Hella Duijs vaas ‘Liesje’: een van de kleinere vaasjes uit de reeks van Hella. Het vaasje kreeg een plekje op de plank achter de eettafel. In het vaasje hebben verschillende takjes en bloemetjes gestaan. Favoriet tot nu toe erin waren eucalyptus of lavendel takjes. Sindskort zit er een luchtplantje in. Het zachte, vergrijsde groen van het luchtplantje match mooi met het zacht roze keramiek van het vaasje.
hella duijs vaas
hella duijs vaas

Ereplaatsje in huis voor de Hella Duijs vaas

Cilia kreeg vanzelfsprekend een plekje op de eetkamertafel. Vanuit alle hoeken van het woongedeelte kun je haar dan bewonderen. Ik moet eerlijk bekennen dat ze eerst 1,5 week zonder bloemen heeft gestaan. Vandaag ben ik na een fikse keelontsteking en drukke weken op het werk, eindelijk even op de fiets gesprongen naar de bloemist hier in de buurt. Gelukkig konden ze me helpen aan een wat ruiger boeket. Omdat een dat het hele boeket een beetje overkill is voor deze fijne vaas, haalde ik enkele bloemen en stelen uit het boeket. Best goed gelukt, maar echte bloemschik-skills heb ik nog niet. Ik denk dat ik maar binnenkort eens in de leer ga bij mijn vriendinnetje die bloemist is!
hella duijs vaas