Wie afgelopen zaterdag de live stream op Instagram heeft gezien, weet het al: in het dorp in Duitsland waar we afgelopen weekend waren heb ik twee #mintgroenekratjes op de kop getikt. 

Inspiratie

Verliefd ben ik op de feed van Anki van Zilverblauw. Regelmatig zie je daar die toffe roze Evian krat voorbij komen. Nooit over nagedacht om zoiets ook in ons huis toe te passen. Totdat ik een nieuwe fietsmand voor op mijn fiets bestelde. In het mintgroen, mijn lievelingskleur. Ik vond hem zo mooi dat ik tegen Hans zei: “deze blijft binnen als tijdschriftenmand ofzo en ik bestel er gewoon nog eentje voor op mijn fiets!”. Vervolgens gingen we op mini-vakantie in Duitsland. En zag ik tijdens de rit vanuit ons dorp naar Winterberg ergens in een winkel iets mintgroens naar me glimmen…

#mintgroenekratjes

Hebben die #mintgroenekratjes!

De volgende dag toen we er weer langsreden, zijn we er toch even gestopt. Bij die ‘Getranke’ winkel. Ik bad dat er in die prachtige mintgroene kratten geen vieze drank ofzo zat. Het bleek om mineraalwater te gaan, gelukkig. Ik wachtte tot een oude dorpeling de verlaten winkel ook zou verlaten. Maar hij moest nog even bijdehand uitleggen dat er verschillende soorten water daar in die kratten stonden. ‘Ja ouwe’, dacht ik, ‘ga jij nou maar gewoon weer terug naar oma’.

Aan de Duitse kenau achter de kassa stelde ik in het Engels voorzichtig de vraag of wanneer ik alle flessen uit de krat kocht ik de krat er ook bij kreeg (sorry maar ik krijg Duits gewoon echt niet over de lippen). Zij begreep mijn vraag natuurlijk totaal niet en herhaalde drie keer dat er verschillende soorten mineraalwater waren. Still water, medium gas… Verder kwamen we dus niet. Ik pakte dus maar een krat en zie “This one, bitte”. De kasse sloeg 7,99 aan. Mooi, een koopje dus. Ik wilde pinnen, kon niet onder de tien euro. Dus ik kocht maar meteen twee kratten. De kenau hielp me de kratten naar de auto te sjouwen. Waar Hans me met een big smile stond op te wachten om alles live te streamen via instagram. Die vrouw moest echt gedacht hebben dat ik niet goed bij mijn hoofd was. Maar hey, ik had ze: mijn eigen #mintgroenekratjes!

#mintgroenekratjes #mintgroenekratjes

Nieuwe plek

We hebben dus voorlopig voldoende mineraalwater in huis met die 24 flessen. De lelijkste serie heb ik eruit gehaald en de kratten van het stof ontdaan. In de bovenste krat heb ik wat tijdschriften en favoriete boeken gelegd. Daar boven op een grote en kleine mok (van Ikea en Hema) met daar in een ‘nep-pilea’ en een mini-pilea. Ik ben verliefd op dit nieuwe hoekje bij de kale wand in de keuken waar ik nog steeds wat mee wilde! De #mintgroenekratjes zijn ervoor gemaakt!

Heb jij ook deze kratjes in huis? Deel jouw foto’s op instagram dan met #mintgroenekratjes! Ik ben erg benieuwd hoe ze er bij jou bijstaan en hoe jij ze hebt gestyled. Natuurlijk kon ik het niet laten om de #mintgroenekratjes ook meteen te gebruiken voor de foto’s die ik maak voor VAT Amsterdam voor hun nieuwe serie met prachtige kleden:

#mintgroenekratjes #mintgroenekratjes